Află cum să scapi de mirosul neplăcut de transpirație al picioarelor – Remedii naturale

Mirosul de transpirație, eliminat de picioare, este o adevărată povară, mai ales pe timp de vară. Îți propunem 10 remedii naturiste, care te vor ajuta să scapi o dată pentru totdeauna de această meteahnă jenantă!

Top remedii naturiste de tratament

Bicarbonatul de sodiu

Această substanță neutralizează pH-ul transpirației și reduce numărul de bacterii de la suprafața pielii. Adaugă bicarbonat de sodiu în apă caldă ( o lingură de bicarbonat pentru fiecare litru de apă ) și așteaptă până se dizolvă. Ține picioarele în această soluție pentru perioada de 15-20 de minute, în fiecare seară, timp de o săptămână. De asemenea, presară puțin bicarbonat de sodiu chiar în încălțămintea pe care intenționezi să o porți în timpul zilei.

Ulei de levănțică

Nu doar că miroase plăcut, ci are și proprietatea de a lichida bacteriile de la suprafața pielii. Totodată, uleiul de levănțică posedă proprietăți antifungice, care sunt necesare în luptă contra mirosului de picioare.

Ceaiul negru

Conține acid tanic, care ucide bacteriile producătoare de miros urât la picioare. Acesta închide porii și reduce cantitatea de transpirație eliminată de picioare, astfel că bacteriile vor rămâne ”flămânde”. Ține picioarele muiate în ceai negru pentru 20 de minute, în fiecare zi, timp de cel puțin o săptămână. Vei observa efectele. ( proporție: 3 pliculețe de ceai negru la două căni de apă ).

Oțetul

Creează un mediu acid, foarte nefavorabil pentru bacteriile de pe picioare. Oțetul de mere este cel mai indicat. Jumătate de cană de oțet se amestecă cu opt cești de apă fierbinte. Ulterior, poți spăla picioarele cu apă și săpun, pentru eliminarea mirosului acid.

Boraxul ( boratul de sodiu, „diborat de natri decahidrat”)

Este un mineral dezinfectant, care ucide bacteriile producătoare de miros urât. Jumătate de cană de borax se dizolvă în două căni de apă. Așa, obții un spray perfect pentru interiorul pantofilor, înainte de a-i încălța.

Scrubul cu zahăr

Elimină celulele epiteliale moarte și ajută la neutralizarea mirosului urât. Pentru a-l obține, amestecă zahăr, apă curată și alcool izopropilic ( de peste 91% ). Se utilizează o parte de alcool și cinci de apă. Freacă bine picioarele cu acest amestec exfoliant, timp de 10 minute. Repetă această procedură de trei ori pe săptămână. Pentru rezultate mai bune, înainte de procedură, ține picioarele în apă fierbinte.

Frunze de salvie

Conțin acid tanic, la fel ca ceaiul negru. Pe lângă aceasta, conferă picioarelor miros plăcut. Straniu, dar se recomandă plasarea frunzelor de salvie chiar în interiorul pantofilor, înainte de încălțare. Într-un alt mod, ține muiate picioarele în ceai de salvie și bea, totodată, ceai de salvie, înainte de culcare.

Rădăcinile de ghimbir

Pune pireul de la o rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte, ținându-l acolo timp de 15 minute. După ce strecori soluția obținută, fă masaj picioarelor cu acest lichid, înainte de culcare. Pentru efecte pozitive, repetă procedura timp de cel puțin două săptămâni.

Sursă