Află cum să îţi păstrezi casa curată tot anul

Cei de la revista „Healthy House” au analizat peste 70.000 de gospodării. La finalul studiului, ei au descoperit niște pași simpli care ne ajută să ne păstrăm casele curate tot anul.

Faceţi patul dimineaţa. Un pat nefăcut în dormitor dă senzaţia de dezordine. Schimbaţi săptămânal așternutul plăpumii şi aerisiţi dimineața și seara.

Spălaţi vasele dimineţa. Spălatul vaselor nu vă ia mai mult de 5-10 minute dacă faceţi acest lucru zilnic, de dimineaţă. Este ideal să faceţi asta imediat după ce beţi cafeaua.

Strângeţi după fiecare masă. Nu lăsaţi farfuriile și tacâmurile murdare pe mese. În felul acesta menţineţi o ordine exemplară în întreaga casă.

Spălaţi rufele regulat. Rufele trebuie spălate după-amiaza, când veniţi de la serviciu.

Ştergeţi chiuveta şi rafturile. Folosiţi peria de WC după fiecare utilizare, ştergeţi cada şi duşul, curăţaţi chiuveta şi ştergeţi uscătorul de veselă zilnic. 

Ştergeţi podelele. După cină, este esenţial să ştergeţi podelele timp de cateva minute. Dacă o faceţi în fiecare zi, casa rămâne curată.

Ordine în dezordine. Băgaţi rufele la spălat înainte de culcare, şergeţi masa din bucătărie şi luaţi bijuteriile de pe rafturile din baie şi şosetele de pe hol.

Aspirați covoarele. Aspiratorul trebuie instalat pe hol pentru a vă aminti să îl folosiţi pe covoare înainte de a merge la televizor seara.