A Trăit 109 Ani, Iar Pe Patul De Moarte A Spus Secretul Unei Vieți Lungi

Jessie Gallan, din Scoția, a trăit o viață lungă, de 109 ani, devenind una dintre cele mai longevive persoane din istoria acestei țări. Înainte de a muri, în martie 2015, ea a dezvăluit care este secretul unei vieți lungi.

Deși a decedat în urmă cu aproape patru ani, cuvintele ei încă trăiesc în inimile și mințile oamenilor din întreaga lume. Și asta datorită unor interviuri memorabile la care Jessie a participat, în anul anterior morții sale. În anul 2014, ea a declarat că a reușit să ajungă la această vârstă frumoasă deoarece s-a ținut departe de bărbați.

Potrivit lui Jessie, bărbații sunt „mai multe probleme decât merită”. De asemenea, ea a dezvăluit că mânca în fiecare zi terci de ovăz (porridge), iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a atins o vârstă atât de înaintată.

Povestea lui Jessie Gallan

Gallan s-a născut în anul 1906, în Kintore, Scoția, unde familia ei formată din opt persoane locuia într-o casă cu două camere. Deși au avut mereu probleme financiare, copilăria ei a fost una foarte fericită. Jessie, care nu s-a căsătorit niciodată, a renunțat la studii și a decis să își încerce norocul ca ospătăriță și cameristă. A lucrat în industria serviciilor foarte mult timp.

Când a ajuns la bătrânețe s-a mutat într-o casă de bătrâni, specializată în îngrijirea vârstnicilor bolnavi sau singuri. Acolo, Gallan a participat la diverse activități și întotdeauna socializa cu cea mai bună prietenă a sa, Sarah Jane.

„Secretul vieții mele lungi este acela că m-am ținut departe de bărbați. Reprezintă doar mai multe probleme decât merită”, afirma ea în ianuarie 2015. Jessie Galland a avut o viață simplă, dar frumoasă. A încetat din viață la vârsta de 109 ani, având familia alături.