Află cum să adormi în două minute: metoda folosită de soldații americani

Lipsa de somn este o problemă des întâlnită, datorită stresului și a șocurilor emoționale pe care le experimentăm zilnic. Potrivit statisticilor, 70 de milioane de oameni din Statele Unite suferă de insomnie și alte tulburări de somn.

Iată cum poți să adormi în două minute folosind metoda armatei americane:

Secretul pentru a te relaxa rapid a fost descris în cartea Relax and Win. Abia acum această metodă a început să fie cunoscută și dezbătută de oamenii obișnuiți.

Se spune că această tehnică a fost inventată pentru că americanii erau îngrijorați de performanța soldaților lor. Oboseala și lipsa de somn îi făceau pe soldați să facă greșeli care îi puteau costa viața. Metoda descrisă în carnet pentru 6 săptămâni de testare a demonstrat o eficiență de 96%.

Metoda folosită în armata americană:

Relaxați-vă toți mușchii feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor.

Apoi, relaxați complet mâna dreaptă și mâna stângă.

Expirați și relaxați pieptul. Apoi relaxați-vă picioarele, pornind de la șolduri și terminând cu degetele de la picioare.

Pașii anteriori par simpli, acum vine partea dificilă: încercați să eliminați complet gândurile.

Imaginea 1 : Vă aflați într-o canoe care plutește pe un lac și nu există decât un cer limpede deasupra capului.

Imaginea 2 : Stați într-un hamac de catifea neagră într-o cameră neagră.

Repetați „Nu gândi, nu gândi, nu gândi” timp de 10 secunde.

Sistemul nervos central este primul lucru care suferă de lipsa de somn. Apoi , la aceasta se adaugă imunitatea slabă, problemele de memorie, tensiunea arterială ridicată, excesul de greutate și multe alte boli neplăcute.