Află ce spune CNP-ul tău despre tine

Codul numeric personal sau CNP-ul cum este prescurtat este un cod de 13 cifre prin care este identificat orice persoană născută și/sau rezidentă în România. Ce reprezintă CNP-ul Dacă nu știai, în codul numeric personal se ascund multe lucruri despre tine.

Prima cifră este cifra sexului, astfel: 1 / 2 – născuți între 1 ianuarie 1900 și 31 decembrie 1999 3 / 4 – născuți între 1 ianuarie 1800 și 31 decembrie 1899 5 / 6 – născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2099 7 / 8 – pentru persoanele străine rezidente în România.

A doua și a treia cifră reprezintă ultimele două cifre din anul nașterii. A patra și a cincea luna nașterii, a șasea și a șaptea ziua nașterii ziua nașterii. A opta și a noua este cifra orașului nașterii (de exemplu: 41 este București, sectorul 1). Următoarele 3 cifre sunt reprezintă un numărul alocat de Biroul de la Evidența Populației. Ultima cifră din codul numeric persoanal este o cifră de control, care se calcuează în funcție de celelalte cifre din CNP.

Uită-te în CNP-ul tău și vezi care este cifra care se repetă cel mai des.

Dacă se repetă cifra 1 înseamnă că ai spirit de conducător, ești independent și original. Defectul tău principal este egoismul.

Dacă se repetă cifra 2 înseamnă că ești genul de om care știe să coopereze, care vrea să medieze și care respectă pe toată lumea. Defectul tău principal este sensibilitatea.

Dacă se repetă cifra 3 înseamnă că ești un bun comunicator și ai multă creativitate. Sociabil din fire reușești să te bucuri de orice moment din viață. Defectul tău principal este nepăsarea.

Dacă se repetă cifra 4 înseamnă că ești o persoană pe care te poți baza, o persoană muncitoare și corectă. Defectul tău principal este doința de răzbunare.

Dacă se repetă cifra 5 înseamnă că ești o persoană care iubește aventura, care comunică excelent și care iubește viața. Defectul tău principal este imaturitatea.
Dacă se repetă cifra 6 înseamnă că ești o persoană familistă și responsabilă. Echilibrul îți caracterizează viața. Defectul tău principal este că te crezi salvatorul lumii.

Dacă se repetă cifra 7 înseamnă că ești o persoană înțeleaptă ce caută sî învețe lucruri noi în fiecare zi. Defectul tău principal este egoismul.

Dacă se repetă cifra 8 înseamnă că ești o persoană care are capacitatea de a aduna avere, bogății, de a conduce o afacere. Defectul tău principal este lăcomia.