Află care sunt alimentele care îți strică dinții

În cavitatea orală sunt multe bacterii, unele benefice, altele nu. Mai jos puteți afla care sunt alimentele, ce consumate în exces, pun în pericol dinții noștri.

  • Zahărul. Este un factor de producere a cariilor deoarece se depune pe dinţi, permiţând bacteriilor din gură să îl transforme într-o substanţă lipicioasă. Este practic imposibil să putem elimina toate zaharurile, dar e bine să le reducem, în special consumul de zahăr rafinat. Este foarte important să ne spălăm pe dinţi după mese şi să bem multă apă.
  • Fructele uscate. Sunt un înlocuitor mai sănătos a unui desert pe bază de zahăr iar mulţi le consumă atunci când simt nevoia de ceva dulce. Dar şi ele conţin fructoză, sunt lipicioase şi tind să rămână lipite de dinţi mai mult timp decât alte alimente, devenind cel mai mare coşmar al dinţilor.
  • Chipsurile din cartofi. Problema lor e că au tendinţa să rămână blocate în spaţiile dintre dinţi şi gingii şi pot afecta smalţul. Fiind bogate în amidon, şi acestea se transformă în zahăr, care rămâne lipit pe dinţi.