Adio pastile! Alimentul care vindecă ficatul și plămânii și reglează metabolismul

Capăceala este capacul de fagure cu care albinele „sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului pentru a-i conserva calitățile terapeutice. La început, mierea are un conținut de apă destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate să elimine excesul de apă se reduce în proporție de 18%.

În acest moment, pentru a păstra mierea în stup și calitățile ei curative, albinele sigilează fiecare fagure din straturi de ceară și propolis. Ceara contribuie la o bună sigilare a fagurilor, împiedicând pătrunderea aerului și a invadatorilor în stup, iar propolisul sterilizează mierea.

Când fagurele este căpăcit în proporție de 2/3, apicultorul știe că trebuie să recolteze mierea. El folosește un cuțit special căruia îndepărtează capacele, iar produsul obținut se numește capaceală”, precizează apicultorul Mihai Militaru.

Totodată, celelalte substanțe conținute de capaceală: mierea, enzimele și antibioticele naturale au rol antibiotic și conservant.

Cum se administrează

Datorită substanțelor active din compoziție, capaceala reușește să regleze metabolismul organismului, sa amelioreze și să vindece multe boli. Această comoară a stupului, capaceala, se consumă prin mestecare până când ceara se topește în gură.

Totodată, acest remediu intervine în igiena orală ( în cazul stomatitei și paradontozei ), de ficat, crește și menține vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are și efect de lubrifiere a vaselor de sânge, fiind de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale aparatului circulator.

Ținând seama de calitățile genetice ale rasei de albine, specialiștii disting două feluri de capaceală: capaceală uscată ( care conține puțină miere – când între capaceală și miere există și o pernă de aer ) și capaceală umedă ( cu un conținut mai mare de miere ).

Sursa