Acestea sunt cele mai bune ceaiuri pentru INIMĂ

Ceaiurile bogate în antioxidanţi sunt remedii excelente pentru persoanele care suferă de inimă. Conțin săruri minerale, flavonoizi și vitamine – din care vitamina C joacă un rol esențial. Infuzia se prepară din 1-2 linguriţe de ceai la o cană cu apă fierbinte – şi se bea zilnic.

La micul dejun sau după prima masă a zilei, bea 1 ceașcă sau 2 de ceai negru de calitate – Pu-erh, spre exemplu. Acesta este recunoscut pentru protecția pe care o oferă inimii și vaselor de sânge. Dacă ai optat pentru ceai, renunță la cafea, pe tot parcursul zilei. În topul ceaiurilor antioxidante, ceaiul negru reduce riscul de cardiopatie ischemi­că şi este unul dintre cele mai eficiente în privinţa reducerii procentului de grăsimi din orga­nism.

Când vine vremea gustării, după ce ai mâncat, optează pentru  o ceașcă de ceai Oolong (comercializat și sub denumirea de Wulong). Este un așa-numit ceai bleu-verde, semifermentat, mai parfumat, mai dulce și mai sărac în teină decât ceaiurile verzi obișnuite. Studiile arată că ceaiul oolong este cel mai eficient în scăderea nivelului de colesterol și are un puternic efect antioxidant.

După masa de prânz, se recomandă să bei ceai verde cu iasomie (cel mai bun este cel sub formă de perluțe), care are și el un conținut bun de antioxidanți. Este tonifiant al sistemului imunitar și reduce nivelul de colesterol.

După cină, optează pentru ceai din Hibiscus, extrem de bogat în vitamina C și capabil să echilibreze nivelul glicemiei. La fel de bine poți avea în ceașcă ceai roșu Rooibos. Acesta este un puternic antioxi­dant, fiind benefic în caz de hipertensiune. Acţiunea polifenolilor din com­poziţia sa echivalează cu consumul a 22 de fructe şi legume, printre care ci­trice, broccoli şi morcovi.