Acesta SUC NATURAL este inamicul virozelor.

Rezistentă în sezonul rece, sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru organism, sucul acesteia fiind considerat unul dintre cei mai activi agenţi antioxidanţi şi antitumorali cunoscuţi. Secretul constă în a consuma suc din sfeclă nepreparată termic, pentru a beneficia la maximum de substanţele conţinute.

 Se consumă zilnic 300 ml de suc de sfeclă roşie, ai cărei pigmenţi au un efect antiviral foarte puternic. Substanţele care dau culoarea roşie sucului de sfeclă blochează replicarea viruşilor, scurtând perioada de vindecare a diferitelor viroze, dar şi reducând severitatea simptomelor. Mai trebuie ştiut că sfecla roşie are un uşor efect de scădere a febrei, dar şi de diminuare a durerilor musculare şi articulare specifice gripei.

Sfecla roşie face parte dintre alimentele recomandate pentru stabilizarea glicemiei pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Deşi este bogată în hidraţi de carbon, având chiar un gust dulce pronunţat, sfecla roşie conţine fibre alimentare şi compuşi cu efect uşor hipoglicemiant, ceea ce o face lesne de tolerat de diabetici. Ea are, de asemenea, efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.