ACESTA este motivul pentru care unii oameni slăbesc extrem de greu

Peste tot in lume, la nivel popular, se crede ca se poate slabi reducand numarul de calorii pentru a scapa de kilogramele in plus. Se mai crede, de asemenea, ca, pentru mentinere, este necesara impunerea unui regim de viata strict. Iar despre aceea dintre noi care se ingrasa dupa dieta se spune ca sunt lipsiti de vointa, relateaza theatlantic.com

Endocrinologii stiu, insa, de multe decenii ca procesul de slabire este un proces mult mai complicat decat un calcul aritmetic simplu, de taiat calorii de pe lista, si au asistat neputinciosi, fara a putea oferi o solutie medicala, oamenilor care au reusit prin eforturi sustinute sa slabeasca, dar care, in ciuda vointei lor si a mentinerii regimului, au recastigat, pe langa kilogramele pe care le aveau initial, unele in plus.  

Impreuna cu o echipa de cercetatori, Ann Marie Schmidt, medic endocrinolog la New York University of Medicine, au aflat cauza efectului yo-yo. Intr-un studiu publicat pe 16 iulie 2019, Schmidt a descoperit existenta unui mecanism molecular care “inchide” abilitatile organismului de a arde grasimi in timp ce organismul este stresat. Aceasta descoperire reprezinta cheia cauzei pentru care unii indivizi slabesc mai greu si nu reusesc, indiferent de efort, sa-si mentina greutatea.