Acest truc simplu vă va păstra lămâile proaspete o lună întreagă

Lămâile sunt unul dintre cele mai consumate tipuri de citrice. Datorită culorii galbene și a gustului unic, acestea oferă o gamă largă de utilizări și beneficii pentru sănătate.

De exemplu, conțin cantități mari de vitamina C și flavonoide, care îmbunătățesc absorbția altor substanțe nutritive din intestine.

Puteți combina lămâie sau suc din ea cu alte sucuri sau pur și simplu să o diluați în apă și să o beți – fiți primul lucru pe care îl faceți dimineața.

Am scris despre beneficiile pentru sănătate ale acestei rutine de dimineață în acest articol .

Greșeli pe care oamenii le fac atunci când depozitează fructe și legume
Majoritatea oamenilor depozitează lămâile într-un castron cu fructe care este așezat doar pe o masă din bucătărie sau din sufragerie. Cu toate acestea, acesta nu este cel mai bun mod de a stoca lămâile.

Astăzi vă vom spune o modalitate incredibil de simplă de a păstra lămâile proaspete și gustoase destul de mult timp, de obicei o lună întreagă.

Oamenii depozitează adesea roșii, ceapă sau chiar cartofi la frigider, deși aceasta nu este cea mai potrivită metodă de depozitare pentru aceste culturi.

Pe de altă parte, lămâile sunt depozitate în afara frigiderului, ceea ce este din nou complet greșit.

Lămâile, care sunt depozitate la temperatura camerei, își pierd valoarea nutrițională și prospețimea după doar cinci zile.

Din fericire, există o metodă simplă care vă va ajuta să vă extindeți semnificativ durabilitatea.

Cât de bine se pot păstra lămâile
Pentru a păstra lămâile proaspete cât mai mult timp, puneți-le într-o pungă de plastic resigilabilă sau o pungă simplă, închideți-o și puneți-o în frigider .

În acest fel, lămâile își păstrează duritatea, suculența și gustul pentru o lungă perioadă de timp.

Sigilarea lămâilor într-o pungă de plastic va reduce procesul de schimb de gaze. Cu alte cuvinte, încetiniți îmbătrânirea fructului.

Cu toate acestea, nu trebuie să fie închise sub vid. Dacă procesul de schimb de gaze ar înceta complet, îmbătrânirea ar fi și mai rapidă.

Este necesar să păstrați puțin aer în pungă, dar nu mult, și, de asemenea, să limitați schimbul de aer. Prin urmare, punga trebuie închisă.

Concluzie
Lămâile sunt adesea vândute astăzi în plase de plastic. Mulți oameni care depozitează lămâile în frigider le pun chiar acolo când ajung acasă.

Dar asta este o greșeală. Ar trebui să le scoată din plasă și să le pună într-o pungă de plastic sau să pună întreaga plasă în ea și apoi să o închidă.

Sursa