Acest remediu simplu ține la distanță boala Alzheimer

n ultimii ani, cumplita boală Alzheimer,inamicul neiertător al memoriei, face tot mai mule victime și nu afectează doar persoanele vârstnice. Persoane în floarea vârstei au fost diagnosticate cu boala Alzheimer.

De aceea, remediile care să prevină dramatica boală sunt urmărite cu maxim interes nu numai de vârstnici.

Cercetările recente au confirmat un fapt îmbucurător: lămâia este un tonic de excepţie al sistemului nervos central şi al sistemului nervos simpatic, având şi rolul de fluidifiant sanguin. Totodată, terapia cu lămâie are efecte antireumatice, remineralizante, anticancerigene, depurative şi detoxifiante pentru organism.

Cercetătorii europeni au constatat că un macerat preparat zilnic dintr-o lămâie şi un grapefruti este de mare ajutor pentru afecţiunile digestive, pentru colonul iritabil şi, în mod surprinzător, previne boala Alzheimer. Leacul este foarte uşor de preparat: se taie o lămâie şi un grapefruit în felii, cu coajă cu tot. Feliile acestor fructe se aşează în straturi alternative într-un vas de lut sau de sticlă. Peste fructe se toarnă apă clocotită până se umple vasul. Apoi preparatul se lasă la macerat, până a doua zi dimineaţa când  ingredientele se presează. Fructele macerate se mănâncă la micul dejun. Cura cu acest leac trebuie urmată timp de zece zile. 

După o pauză de trei luni, cura cu aceste citrice preparate prin macerare se poate repeta. Cercetătorii europeni au constatat că persoanele care au urmat această cură au fost ocolite de boala Alzheimer.