Acest FRUCT este cel mai bun doctor al toamnei :Iată ce proprietăți are

Zemoase şi dulci, perele sunt adevărate comori ale toamnei. Cu un conţinut ridicat de fibre, vitamine, precum şi antioxidanţi de preţ, aceste fructe reuşesc să protejeze organismul, întărind sistemul imunitar. Iată ce alte beneficii îţi aduc, dacă le consumi regulat. Fortifică sistemul imunitar. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, perele fortifică sistemul imunitar, stimulând producţia de celule albe şi întreaga funcţionare a organismului. Este recomandat consumul de pere în special în timpul răcelilor.

Au proprietăţi antioxidante. La fel ca majoritatea fructelor, şi perele deţin proprietăţi antioxidante de preţ, ceea ce înseamnă că luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism.

Îmbunătăţesc digestia. Bogate în fibre, perele au un impact pozitiv asupra digestiei, întrucât un singur fruct oferă 18% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Totodată, perele stimulează şi secreţia de sucuri digestive şi combat atât diareea, cât şi constipaţia.

Benefice pentru inimă. Consumul ridicat de fibre reduce tensiunea arterială şi nivelul de colesterol din sânge. Studiile recente au dovedit că fibrele dietetice ajută la combaterea inflamaţiei, ceea ce înseamnă că afecţiunile cardiace, cancerul şi obezitatea pot fi prevenite prin consumul regulat de pere.

Grăbesc procesul de vindecare. Convalescenţa poate fi ameliorată prin consumul de pere, pentru că vitamina C joacă un rol important în sintetizarea noilor ţesuturi, ajutând metabolismul să funcţioneze la nivel optim. Mai mult decât atât, rănile se vindecă mai rapid datorită conţinutului însemnat de acid ascorbic.

Ajută în curele de slăbire. Perele fac parte din grupul fructelor cu cele mai puţine calorii, o pară de dimenisuni medii având 100 de calorii, adică în jur de 5% din aportul caloric zilnic. Fiind bogate în fibre, perele oferă senzaţia de saţietate, ceea ce înseamnă că sunt recomandate în curele de slăbire.

Înfrumuseţează părul şi pielea. Una dintre cele mai versatile vitamine din organism este vitamina A, care se regăseşte din belşug în pere. Aşadar, perele pot avea efect antiîmbătrânire asupra pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor cauzate de procesul de înaintare în vârstă. Totodată,  pot reduce şi pierderea părului.

You cannot copy content of this page