Aceasta este boala care face ravagii printre tineri! Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Din teama de a merge la medic ori pur şi simplu din comoditate, mulţi dintre tineri ignoră micile semne care pot indica o apariţia unei afecţiuni, lucru care e total greşit. Deşi cancerul pulmonar este asociat de cele mai multe ori cu fumatul, şi persoanele care nu fumează se pot confrunta cu astfel de afecţiuni.  Care sunt simptomele pe care n-ar trebui să le ignori, află mai jos. 

Tuse seacă – Un semn pe care ar trebui să îl iei în considerare este tusea seacă ce se intensifică pe zi ce trece. Majoritatea persoanelor care au cancer pulmonar se confruntă cu tusea seacă. Dacă tusea persistă mai mult de o lună, ar trebui să te prezinţi la medic.

Infecţii cronice – De cele mai multe ori, bacteriile sunt responsabile cu producerea de infecţii precum bronşite sau pneumonii. Dacă te simţi tot mai rău pe zi ce trece, dar ai şi dureri în piept, ar putea fi un semn al cancerului pulmorar. Aceste infecţii se datorează unei tumori sau a unui sistem imunitar scăzut.

Dureri în piept – Durerile în piept sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului pulmonar, mai ales dacă ele se intensifică atunci când când respiri, tuşeşti sau razi. Ar trebui să acorzi atenţie şi dacă durerile se prelungesc până în spate sau pe umeri. Dacă durerile sunt destul de intense, ar trebui să te prezinţi la medic.

Scădere în greutate – În cele mai multe cazuri, ne bucurăm atunci când scăpăm de câteva kilograme în plus, însă nu ne dăm seama că acest lucru poate fi cauzat şi de cancerul pulmonar. În cazul în care slăbeşti brusc şi nu ai ţinut nicio dietă, o cauză ar putea fi cancerul pulmonar, potrivit bzi.ro.

Dureri osoase – Durerile osoase sunt un alt simptom al cancerului pulmonar. Dacă celulele canceroase au ajuns şi la nivelul organelor, atunci ar trebui să te prezinţi la medic de urgenţă. 

You cannot copy content of this page