Ce se întâmplă când consumăm oțet de mere în fiecare zi?

Unul dintre motivele pentru care oamenii ezită să mănânce oțet de mere este gustul acestuia. Dacă sunteți și reticenți, îl puteți amesteca într-o băutură sau puteți adăuga puțină miere. Oțetul de mere aduce o serie de beneficii pentru corpul nostru.

Limită pofta de mâncare
Consumul de oțet de mere poate duce la modificări ale metabolismului care favorizează pierderea în greutate. Oțetul de mere reduce pofta de mâncare și menține sațietatea mai mult timp.

Limită pofta de dulciuri
Dacă amestecați oțet de mere cu miere, consumul acestui amestec va reduce gustul dulce. În plus, acidul acetic pe care îl conține oțetul poate ajuta la reducerea diabetului. Oțetul de mere este un aliment cu conținut scăzut de calorii care conține vitamine și minerale, inclusiv potasiu și magneziu.

Suport pentru sistemul digestiv
Oțetul de mere conține prebiotice care susțin buna funcționare a intestinelor și a întregului sistem digestiv. În plus, consumul de oțet de mere poate regla cantitatea de acid din stomac, ducând la o digestie mai bună. Oțetul de mere are, de asemenea, un efect pozitiv atunci când apar balonări sau constipație.

Ajustarea glicemiei
Oțetul de mere mărește eficiența insulinei în sânge. Poate ajuta la stabilizarea și reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea rezistenței la insulină. Deși nu există dovezi științifice privind înlocuirea insulinei la diabetici, oțetul de mere ar putea preveni dezvoltarea prematură a diabetului.

Promovarea sănătății inimii
Oțetul de mere ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și astfel reduce riscul de probleme cardiace.

Absorbție mai bună a nutrienților din alimente
Unul dintre beneficiile oțetului de mere este promovarea unei mai bune absorbții a nutrienților din alimente. Acestea sunt, de exemplu, calciu sau fier. Prebioticele susțin absorbția vitaminelor și mineralelor.

Protecție împotriva bacteriilor dăunătoare
Oțetul de mere are puternice proprietăți antibacteriene și antifungice, datorită cărora previne dezvoltarea și dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Acidul acetic conținut în oțetul de mere ajută la distrugerea bacteriilor patogene, inclusiv a E. coli. O aciditate mai mare în stomac ajută la distrugerea bacteriilor care au pătruns în tractul digestiv odată cu alimentele. Proprietățile antibacteriene pot ajuta, de asemenea, la combaterea acneei.

Sursa