Apa plata cu lamaie: Cea mai buna solutie pentru slabit?

Apa plata cu lamaie a fost, multa vreme, considerata drept o solutie extraordinara pentru slabit. Sa aflam daca are aceasta beneficii asupra sanatatii, sau este doar un moft la moda.

Apa cu lamaie contine o cantitate imensa de substante utile: vitaminele A, E, D, P, vitaminele B, precum si fier, cupru, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, zinc, bor, flavonoide, fitoncide, glicozide, pectina.

Odata ajunsa in organism, bautura are un efect benefic asupra intregului organism:

Calitati utile ale apei cu lamaie

1. Apa cu lamaie favorizeaza eliminarea proceselor inflamatorii si stimularea activitatii tractului digestiv. Are un efect deosebit de pozitiv asupra activitatii intestinelor, slabind efectele nocive ale toxinelor si substantelor chimice.

2. Bautura are efect de curatare asupra ficatului, enzimele continute in apa cu lamaie stabilizeaza activitatea organelor interne si ajuta la curatarea acestora de substantele chimice toxice si componentele nocive .

3. Apa cu lamaie este un mijloc de slabit. Nutritionistii ii sfatuiesc pe toti cei care doresc sa-si corecteze silueta sa foloseasca aceasta bautura. Apa cu lamaie pentru slabit accelereaza metabolismul si reduce pofta de mancare, ceea ce face ca orice dieta sa fie mai eficienta. Lamaia contine si pectina – un tip de fibre care se gaseste in lamai, ce controleaza poftele incontrolabile sau senzatia puternica de foame.

4. Bautura ajuta la stabilizarea activitatii sistemului imunitar, avand efect antiviral, antipiretic si imunostimulant.

5. Combinatia optima de magneziu si calciu din apa cu lamaie ajuta la intarirea sistemului osos.

Apa cu lamaie – cum se foloseste

Bea apa cu lamaie dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Apoi inainte de cina. Ultima doza este cu 1-1,5 ore inainte de culcare.

Detoxifiere

Apa cu lamaie accelereaza multe procese chimice, subtiaza sangele. Bautura contine flavonoide sau polifenoli care au proprietati antioxidante.

Aceste substante, impreuna cu vitaminele C si E, protejeaza celulele de deteriorare.

Sucul de lamaie stimuleaza ficatul, care activeaza eliberarea toxinelor, iar apa le elimina prin rinichi. Ficatul, sangele, vasele de sange sunt curatate, excesul de lichid este indepartat din celulele adipoase, ceea ce contribuie la pierderea in greutate. Detoxifierea imbunatateste starea unei persoane cu boli cronice, intinereste organismul si adauga energie. Este important sa bei cantitatea necesara de apa cu lamaie.

Imbunatatirea digestiei

Cantitatea insuficienta de lichide afecteaza negativ starea intestinelor. Daca organismul are deficit de lichide, produsele se intaresc treptat in timpul divizarii si miscarii prin tractul digestiv. Peretii intestinelor absorb umiditatea din alimente ca ajutor de urgenta. In acelasi timp, fecalele devin dense, iar acest lucru duce la constipatie. Functia defectuoasa a intestinului duce la acumularea de exces de greutate.

Bautul regulat de apa cu lamaie imbunatateste functia de digestie. Acest lucru se datoreaza activarii peristaltismului si a miscarilor intestinale blande. Apa cu lamaie pe stomacul gol interactioneaza cu toti acizii si enzimele, imbunatateste productia de suc gastric. Acest lucru stimuleaza stomacul sa lucreze mai activ, iar intestinele sa proceseze complet alimentele. Excesul de calorii nu se depune in lateral sub forma de grasime.

Accelerarea metabolismului

Multi oameni au un metabolism lent. Adesea, acest lucru se datoreaza faptului ca ficatul are deficit de lichid. In acest caz, corpul trece la un mod de economisire a energiei si incetineste pentru a reduce pierderea de umiditate. Utilizarea sistematica a apei cu lamaie accelereaza metabolismul. Metabolismul grasimilor este activat, ceea ce duce la pierderea in greutate. Toxinele formate ca urmare a proceselor biochimice sunt eliminate mai eficient.

Sub conditia unei alimentatii adecvate, a activitatii fizice crescute, sucul de lamaie imbunatateste metabolismul in organism, ceea ce accelereaza descompunerea lipidelor. Datorita activitatii active a ficatului, depozitele de grasime sunt transformate in energie, corpul devine mai subtire. Pentru a obtine efectul de slabire, trebuie sa bei apa cu lamaie, urmand recomandarile nutritionistilor.

Mecanism de slabit

Nutritionistii sustin ca apa cu lamaie va permite sa pierdeti in greutate datorita urmatoarelor procese pe care le incepe in organism:

curatare rapida si eficienta a intestinului;

descompunerea toxinelor sub actiunea acidului citric si eliminarea lor din organism;

arderea rapida a carbohidratilor;

accelerarea digestiei;

acidul pectinic din compozitia citricelor se combina cu metalele grele si le elimina din organism;

Uleiul de lamaie imbunatateste starea generala de bine, activeaza metabolismul, ofera organismului un set de vitamine utile, astfel incat acest cocktail poate fi o completare excelenta pentru orice dieta.

Daca nu exista probleme grave de sanatate, rezultatele si efectul asteptat vor fi clare. Dar daca exista contraindicatii, aceasta tehnica ar trebui abandonata.

Sursa