Beneficii nestiute pentru sanatate ale semintelor de pepene verde. Cum trebuie consumate

Cand te gandesti la pepenele verde, ai in imagine un fruct rosu, dulce si suculent, dar semintele probabil nu iti vin in minte. Oamenii indeparteaza de obicei aceste seminte negre din fruct si le nu le consuma. Dar stiati ca aceste seminte negre au unele proprietati magice pentru sanatate? Semintele minuscule sunt super-nutritive si sanatoase.

Pepenele verde este un fruct hidratant uimitor, deoarece contine 92% apa si este imbogatit cu minerale si vitamine. Semintele sale sunt super-bogate in diferiti nutrienti. Aceste seminte au un continut scazut de calorii si sunt bogate in micronutrienti precum zinc, magneziu, potasiu etc. Semintele de pepene verde stimuleaza imunitatea si sanatatea inimii si ajuta la controlul nivelului zaharului din sange.

Valoarea nutritionala a semintelor de pepene verde

1: Cu un continut scazut de calorii

Semintele de pepene verde au un continut scazut de calorii. O mana de seminte cantareste aproximativ 4 grame si contine doar 23 de calorii.

2: Magneziu

Magneziul este un nutrient esential pentru activitatea metabolica. Fiind astfel bogate in magneziu, semintele de pepene verde promoveaza metabolismul sanatos al organismului. Conform Institutului National de Sanatate (NIH), zilnic corpul nostru are nevoie de 420 de grame de magneziu.

3: Zinc

Semintele de pepene verde sunt o sursa buna de zinc. Ajuta la cresterea imunitatii noastre, ajuta la digestie , la cresterea celulelor si va mentine sistemul nervos sanatos.

4: Fier

Semintele de pepene verde sunt o sursa excelenta de fier. Potrivit Institutului National de Sanatate (NIH), necesarul zilnic de fier este de 18 mg pe zi.

5: Grasimi bune

Grasimile bune contin atat acizi grasi mononesaturati, cat si acizi grasi polinesaturati, care sunt considerati ca grasimi bune. Sunt utile pentru a preveni infarctul, accidentul vascular cerebral si, de asemenea, scade colesterolul. Patru grame de seminte de pepene verde furnizeaza 0,3 grame de acizi grasi mononesaturati si 1,1 grame de acizi grasi polinesaturati.

Cum sa mananci seminte de pepene verde?

Puteti manca seminte de pepene verde crude, incoltite si prajite. In orice forma, aceste seminte sunt atat de gustoase si sanatoase.

Reteta ceaiului de seminte de pepene

In primul rand, trebuie sa macinati patru linguri de seminte de pepene, pe care ulterior le veti fierbe in doi litri de apa, timp de 15 minute. Lichidul se consuma doua zile la rand, se ia o zi de pauza si se continua in acest fel timp de patru saptamani.

Este recomandabil sa pastrati si sa uscati seminte de pepene vara pentru a putea prepara acest ceai si in sezonul rece.

Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de pepene verde

Deoarece semintele de pepene verde sunt pline de substante nutritive precum proteine, acizi grasi esentiali, magneziu, zinc; ajuta la furnizarea de beneficii surprinzatoare pentru corpul nostru.

Unele dintre beneficiile importante sunt descrise aici:

1: Imbunatatesc sanatatea pielii

Semintele de pepene verde incoltite va ajuta sa va curatati pielea, deoarece sunt pline de vitamina C, antioxidanti etc. Uleiul sau este utilizat pe scara larga in diferite produse de infrumusetare pentru tratarea acneei si a semnelor timpurii ale imbatranirii. Semintele de pepene verde sunt pline de magneziu, ceea ce va ajuta sa va imbunatatiti aspectul general al pielii. Se utilizeaza in cazuri precum eczeme si alte afectiuni in care pielea dumneavoastra este uscata si mancarime. Semintele de pepene verde actioneaza ca o crema hidratanta pentru piele.

Zincul gasit in seminte poate incetini procesul de imbatranire datorita capacitatii sale de sinteza a proteinelor, diviziunii celulare si repararii.

2: Ajuta la intarirea firelor de par

Fiecare femeie isi doreste parul perfect.  Deci, doamnelor, de ce nu folositi seminte de pepene verde? Semintele de pepene verde sunt pline de proteine, fier, magneziu, zinc si cupru, despre care se stie ca imbunatatesc calitatea firelor de par. Aceste seminte va ajuta la intarirea firului de par si favorizeaza cresterea acestuia. Manganul din seminte ajuta la prevenirea caderii parului si deteriorarea acestuia.

3: Imbunatatesc sanatatea inimii

Semintele de pepene verde va pot promova sanatatea inimii in multe feluri. Fiind o sursa buna de acizi grasi mononesaturati si polinesaturati. Studiile au sugerat ca aceste grasimi bune sunt utile in protejarea impotriva infarctului, accidentului vascular cerebral. Aceasta samanta contine o cantitate mare de magneziu care va mentine inima sanatoasa si regleaza tensiunea arteriala

Semintele de pepene verde actioneaza ca un antiinflamator, antioxidant si vasodilatator (largirea vaselor de sange). Fierul pe care il furnizeaza este, de asemenea, vital in transportarea sangelui oxigenat in intregul corp. Semintele de pepene verde sunt, de asemenea, bogate in zinc, care joaca un rol cheie in sanatatea inimii . Regleaza calciu din inima ta.

4: Scad nivelul zaharului din sange

Daca suferiti de fluctuatii ale nivelului zaharului din sange, incercati sa includeti aceste seminte magice in dieta dumneavoastra. Magneziul ajuta la reglarea metabolismului glucidelor care au un impact direct asupra nivelului de zahar din sange. Aceste seminte ajuta la tratamentul diabetului de tip 2 .

5: Intaresc sistemul imunitar

Semintele de pepene verde sunt bogate in fier si minerale care imbunatatesc functiile imune. Aceste seminte contin, de asemenea, complexul de vitamina B, care, de asemenea, ajuta in acest sens.

6: Previn osteoporoza

Incercati sa includeti seminte de pepene verde daca aveti oase slabe si conditii precum osteoporoza. Consumul regulat de seminte de pepene verde poate preveni tulburarile osoase, deoarece acestea sunt bogate in magneziu, cupru, potasiu.

7: Sprijina sistemul nervos

Semintele de pepene verde sunt sursa bogata de vitamina B, care ajuta la mentinerea sanatatii creierului si a sistemului nervos. Este util si in tulburarile de dispozitie, in dementa.

8: Imbunatatesc fertilitatea masculina

Pepenele verde contine o cantitate mare de zinc, care este importanta pentru sistemul de reproducere masculin. Zincul poate ajuta la imbunatatirea calitatii spermei, care este o problema majora a infertilitatii masculine.

9: Cresc nivelul de energie

Semintele de pepene verde sunt bogate in micronutrienti, ceea ce ajuta la cresterea si mentinerea energiei pentru o perioada mai lunga.

Desi multi oameni nu sunt constienti de aceste seminte magice de pepene verde, acestea sunt super-gustoase si super-nutritive. Le puteti manca la gustare ori de cate ori va este foame, va va mentine satul mai mult timp.

Sursa