Remedii naturale pentru a scăpa de bataturi.
Dacă bătăturile sunt dureroase şi vă produc iritaţie, apelaţi la piatra ponce, astfel încât bătătura să nu mai exercite presiune pe nervi. Imediat după o baie caldă, când pielea se înmoaie, pileşte locul afectat cu o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.
Atenţie, însă! Nu încercaţi să eliminaţi întreaga bătătură într-o singură şedinţă, pentru a nu răni locul. Pileşte puţin câte puţin în fiecare zi. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.
Dacă nu vă surâde ideea de mai sus, puteţi opta pentru înmuierea bătăturilor. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplicaţi ulei de măsline şi acoperiţi cu un plasture, lăsându-l să acţioneze peste noapte.
Totodată, pentru a evita mărirea bătăturii, uilizaţi plasturi care se găsesc în orice farmacie, nu înainte de a masa locul cu ulei de ricin.
Înmuiaţi-vă picioarele, mai multe seri la rând, în apa călduţă în care aţi dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, timp de 15 minute. Acesta înmoaie pielea întărită şi o îndepărtează. Ulterior, se masează bătăturile cu vitamina A uleioasă.
Un alt remediu este banala aspirină. Zdrobiţi 5 comprimate şi amestecaţi-le cu jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi jumătate de linguriţă de apă.Aplicaţi pasta pe bătătură, acoperiţi cu o folie de plastic şi un prosop încălzit timp de 10 minute. Apoi, se freacă blând pielea moartă cu o piatră ponce (acest tratament nu este recomandat persoanelor alergice la aspirină).Se aplică pe zona afectată comprese cu oţet şi se menţine pe locul afectat peste noapte. Dimineaţa, se freacă zona cu o piatră ponce.
Se taie o felie groasă de lămâie, se curăţă de coajă şi se leagă strâns pe bătătură cu ajutorul unui tifon curat. Se păstrează aşa pe timpul nopţii. Repetaţi procedeul câteva zile la rând până ce bătătura se va desprinde, cel mai probabil în timp ce vă spălaţi picioarele.
Se pisează o căpăţână de usturoi, iar pasta formată se aplică pe locul vătămat. Se repetă operaţiunea câteva seri la rând, până când bătătura se înmoaie şi dispare.
Uleiul din arbore de ceai este un remediu pentru multe afecţiuni dermatologice, inclusiv alte infecţii microbiene ale pielii. Înainte de culcare aplică pe călcâiele crăpate câteva picături de arbore ceai şi masează uşor până intră în piele.
La sfârşitul zilei, ţineţi picioarele în apă caldă cu săpun şi o cană de oţet, timp de 15 minute. Clătiţi cu apă şi tamponaţi-le cu un prosop până se usucă. Apoi amestecaţi o linguriţă de vaselină cu zeama unei lămâi şi masaţi călcâiele cu această compoziţie până este absorbită. Efectuaţi zilnic acest tratament până veţi observa rezultate vizibile;
Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/