10 remedii naturiste in cazul durerilor de cap.

1. Ceai de mentă cu miere

Mirosul revigorant de mentă ajută la deschiderea vaselor de sânge înfundate, iar mentolul pe care îl conține reglează fluxul sanguin din organism.

Ceaiul din frunze proaspete de mentă sau uscate, îndulcit cu miere, face minuni împotriva durerii de cap. Pentru un plus de efect, poți zdrobi și aplica frunze de mentă direct pe frunte.

2. Ceai de busuioc cu miere

Busuiocul este un relaxant muscular, cu efecte calmante și analgezice. El ajută la scăderea durerii de cap cauzată de tensiune și de mușchii contractați.

La nevoie, prepară un ceai din 4-5 frunze de busuioc îndulcit cu miere, soarbe-l încet și inhalează în același timp aburul.

3. Oțet din cidru de mere și miere

Merele și oțetul din cidru de miere mențin echilibrul acido-alcalin din organism.

Într-un pahar de apă adaugă două lingurițe de oțet de cidru de mere, puțin suc de lămâie și miere și bea de două-trei ori pe zi.

De asemenea, în caz de cefalee consumă o felie de măr cu sare și apoi bea o ceașcă de apă caldă.

4. Valeriană cu miere

Valeriana este bogată în minerale  și vitamine are proprietăți tonice, remineralizante, de purificare și drenare a fluidelor din organism, este răcoritoare și ușor cardiotonică.

Amestecă o linguriță de pulbere din rădăcină uscată de valeriană și o lingură de miere de salcâm. Omogenizează și consumă imediat. Remediul este foarte eficient în cazul durerilor de cap, migrenelor, crizelor de nervi, agitației sau insomniei.

5. Miere şi ienupăr

Pentru durerile de cap determinate de spasme musculare, provocate de stres, conflicte psihice sau chiar de poziţii inadecvate ale capului, se pot folosi comprese cu miere şi ulei de ienupăr.

Aceste comprese calmează şi relaxează întregul organism. Puteți bea şi un ceai îndulcit cu miere.

6. Infuzie de mușețel cu miere

Durerile de cap apărute după ce ai stat în frig sau la schimbările de presiune atmosferică se vindecă mai ușor cu ajutorul unei infuzii de mușețel cu miere.

Într-o cană se pună o lingură de flori uscate de mușețel, peste care torni apă fierbinte. Îndulcești cu puțină miere.

7. Ceai de ghimbir cu miere

Dacă durerea ta de cap este ca o tensiune, ca și când un cerc ți-ar strânge capul,  prepară un ceai din rădăcină proaspătă de ghimbir.

Se opăresc 3 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir într-o ceașcă mai mare. Se acoperă 30 de minute, după care se bea simplu sau cu lămâie și miere.

Se spune ca în cca. 20 min. durerea te lasă. Acest tip de durere este produs de stres, care provoacă o contracție a mușchilor cranieni.

8. Infuzie de flori de salcâm cu miere

Florile de salcâm acţionează asupra sistemului nervos, având capacitatea de a calma. Aceste flori parfumate reduc excitabilitatea nervoasă, de aceea se recomandă împotriva durerilor puternice de cap.

Infuzia combinată de flori de salcâm, câte un litru pe zi, îndulcită cu miere, este un remediu excelent în cefalee şi stări de greaţă care se agravează la stimulii sonori şi auditivi.

9. Ceai de sunătoare cu miere

Sunătoarea este un calmant extraordinar și are o acțiune de combatere a oboselii. Se pune o lingură de sunătoare într-un vas cu apă caldă, se acoperă și se lasă pe foc. După zece minute, se strecoară și se îndulcește cu miere.

Ceaiul de sunătoare cu multă lămâie și îndulcit cu miere de albine combate stresul și ajută organismul să se adapteze mai ușor condițiilor dificile, te calmează și te face să te simți mult mai bine.

10. Usturoi cu miere

Usturoiul și mierea au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ajutând la scăderea tensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea circulației sângelui.

10 căței de usturoi se decojesc și se taie felii, se pune într-un borcan, împreună cu câteva boabe de piper negru, și se acoperă cu o ceașcă de miere. Se închide borcanul și se ține în cămară timp de 5 zile. Trebuie amestecat din când în când.

După 5 zile, se ia câte o lingură ori de câte ori se instalează durerile de cap. Este important ca de fiecare dată să consumi cel puțin un cățel de usturoi și un bob de piper pe lângă miere. Se poate lua și ca tratament preventiv.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/