Balsam de păpădie pentru acnee, coșuri, pete, riduri, piele uscată sau crăpată

Te provocăm să mergi la cules de flori de păpădie pentru a face din ele o alifie vindecătoare pentru piele! Rețeta de balsam de păpădie prezentată mai jos este foarte simplă și de efect.

Păpădia este o buruiană senzațională. Deși crește pe toate drumurile și invadează grădinile, are numeroase utilizări în medicina naturistă și cosmetică.

Păpădia – o buruiană vindecătoare

Frunzele sale sunt totodată comestibile și au o valoare terapeutică remarcabilă. Din florile de păpădie se poate face sirop sau dulceață.

Rădăcina uscată și mărunțită poate înlocui cafeaua, având beneficii importante pentru ficat și bilă.

Puțini dintre noi știu că păpădia poate fi folosită și pentru tratarea pielii. Ceaiul administrat intern acționează dinspre interior spre exterior, ajutând la purificarea sângelui. Iar prin eliminarea toxinelor, se curăță și pielea.

Păpădia poate fi aplicată și extern, contra petelor, pistruilor și acneei. Are efecte emoliente și din ea se poate prepara un balsam hidratant pentru pielea uscată sau crăpată.

Balsam de păpădie pentru piele – rețetă

Vă prezentăm o rețetă extrem de simplă pe bază de păpădie și ulei de cocos. Este un balsam natural pe care îl puteți prepara ușor în casă și folosi în scopul îngrijirii pielii. Se adresează oricărui tip de piele sau ten.

Ingrediente

  • 1/4 cană de flori de păpădie uscate
  • 1/2 cană de ulei de cocos
  • opțional: 6-8 picături de ulei esențial de lavandă

Mod de preparare:

Florile de păpădie trebuie culese din locuri curate, nepoluate. Se rup cu tot cu tulpini și se separă. Capetele florale se pun la uscat la soare, iar tijele se păstrează.

După ce florile s-au uscat, puteți să preparați balsamul.

Puneți uleiul într-un borcan de sticlă și introduceți-l într-un ibric cu apă ( pe jumătate ), care fierbe pe foc. Acesta este sistemul de încălzire la bain-marie.

Lăsați uleiul să se topească. Atunci când a devenit complet lichid, adăugați florile de păpădie și amestecați. Păstrați tulpinele.

Amestecul trebuie să rămână la infuzat 2 ore la bain-marie, la foc mic. Completați cu apă în ibric dacă scade.

După ce au trecut cele 2 ore, scoateți borcanul din apă. Lăsați să se răcorească puțin, apoi strecurați uleiul de cocos și îndepărtați florile de păpădie.

Uleiul obținut trebuie să fie galben. Se iau apoi tulpinile verzi de păpădie și se presează între degetul mare și degetul arătător, pentru a extrage seva. Aceasta se picură în compoziția de ulei de mai sus.

După aceea se adaugă uleiul esențial de lavandă și se amestecă. Se pune în frigider să se solidifice puțin.

Puteți lăsa balsamul așa, sau îl puteți mixa acum cu mixer manual mic, pentru a deveni mai cremos și mai pufos.

Transferați balsamul de păpădie într-un borcănel de sticlă sau într-o cutie.

Moduri de utilizare

Îl puteți folosi pentru pielea uscată, aspră, întărită sau crăpată de pe buze, mâini, coate, genunchi sau călcâie.

O puteți aplica și pe acnee sau petele de pe ten. Masați și articulațiile sau mușchilor dureroși.

La ce poți folosi balsamul de păpădie

Păpădia este o plantă foarte nutritivă. Conține minerale – calciu, potasiu, mangan, magneziu, fosfor, cupru și fier și numeroase vitamine – A,C,B-uri, E și K.

Ajută toate tipurile de piele. Păpădia înlătură toxinele din piele și curăță porii înfundați.

Are capacitatea de a preveni infecțiile la nivelul acneei sau coșurilor. Grație conținutului de vitamina C și E, accelerează procesul de vindecare a pielii. Estompează cicatricile și ridurile. Reduce inflamația asociată cu acneea.

Datorită efectelor antioxidante și anti-îmbătrânire, păpădia poate combate ridurile. Albește și tonifică pielea. O face mai fermă și mai luminoasă.

  • acnee
  • coșuri
  • cicatrici
  • pete pigmentare
  • cearcăne
  • pete de bătrânețe
  • pistrui
  • înțepături sau mușcături de insecte
  • mâncărimi ale pielii
  • eczeme
  • riduri
  • linii de expresie din jurul ochilor sau gurii
  • arsuri

Sursa