Este confirmat – Oamenii care beau ceai trăiesc mai mult! Câte căni trebuie să bei pe zi

Un nou studiu confirma beneficiile pentru sănătate ale ceaiului. Publicat în jurnalul medical European Journal of Preventive Cardiology, este rezultatul monitorizării a peste 100.000 de participanți fără istoric de atac de cord, accident vascular cerebral sau cancer, timp de aproximativ șapte ani. Aceștia din urmă au fost împărțiți în două grupuri: băutorii de ceai obișnuiți, cu un consum de peste trei căni pe săptămână și cei care nu beau sau care beau ocazional. Cercetătorii au observat au observat că băutorii de ceai aveau o speranța de viața mai bună și erau mai sănătoși.

Conform analizelor, consumatorii de ceai trăiesc cu 1,2 ani mai mult decât cei care nu beau ceai și sunt cu 20% mai puțin susceptibili de a dezvolta boli coronariene și accidente vascular cerebral.

„Efectele protectoare ale ceaiului au fost mai accentuate în rândul băuturilor obișnuiți. Studiul mecanismelor sugerează ca principalul compus bioactiv din ceai, polifenolii, nu este păstrat ăn organism pe termen lung. Astfel, consumul frecvent de ceai pe o perioada extinsă poate fi necesar pentru un efect cardioprotector”, a comentat dr, Dongfeng Gu de la Academia Chineză de științe Medicale, unul dintre autorii studiului, citat de bzi.

Băutorii de ceai verde beneficiază de longevitate crescută, cu aproximativ 25% mai puțin risc de a contracta boli de inimă sau accident vascular cerebral. Aceste descoperiri nu au fost observat la consumatorii de ceai negru.

„Printre participanții la studiu nostru, 49% dintre consumatorii de ceai obisnuiți au consumat ceai verde mai frecvent, în timp ce doar 8% au preferat ceaiul negru. Această proporție mică de băuturi de ceai negru face mai dificilă tragerea de concluzii. Dar nu au existat observații semnificative pentru ceaiul negru”, a specificat doctorul Gu, care amintește ca preferința pentru ceaiul verde este o specificate a Asiei de Est unde a fost efectuat studiul.

Aceasta diferență se datorează faptului ca ceaiul verde este o sursa de polifenoli care au un rol proctector împotriva bolilor cardiovasculare și a factorilor de risc ai acestora, inclusiv hipertensiunea arterială și dislipidemia ( creșterea colesterolului, plasmatic și a trigliceridelor ). Deoarece ceaiul negru este fermentat, polifenolii își pot pierde efectul antioxidant în timpul procesului de fermentare. Potrivit studiul, ceaiul negru este uneori consumat cu lapte, care poate interacționa cu efectele benefice ale ceaiului.

În cele din urmă, oamenii de știința raportează ca efectele benefice ale ceaiului au fost observate în principal la bărbați. ”Un motiv ar putea fi faptul ca 48% dintre bărbați erau băutori de ceai obisnuiți, comparativ cu doar 20% dintre femei. În al doilea rând, femeile studiate erau mai puțin predispuse la boli de inima și accident vascular cerebral. Aceste diferențe au avut rezultate mai semnificative la bărbați”, a spus dr. Wang, un alt autor de studiu care a spus ca studiile continua cu mai multe persoane, inclusiv femei, pentru a avea rezultate mai precise.

Sursa