Ingrediente minune care reduc tensiunea arterială și colesterolul

Condimentele nu sunt folosite doar pentru a da gsut preparatelor, ci și pentru a potența beneficiile pentru sănătate.

Două noi studii arată că urma consumului de ierburi și condimente se promovează sănătatea cardiovasculară. În urma unui studiu se arată că aceste condimente și ierburi ajută la reducerea hipertensiunii în rândul pacienților cu boli cardiovasculare, în timp ce al doilea studiu scoate în evidență o legătură ăntre condimente și scăderea nivelului colesterolului în rândul pacienților cu diabet de tip 2. Așadar, condimentele nu sunt folosite doar pentru a da gust preparatelor, ci și pentru a potența beneficiile pentru sănătate.

Inflamațiile cronice sunt asociate bolilor cardiovasculare, diabetului, cancerului și multor alte afecțiuni, iar ierburile și condimentele au proprietăți antiinflamatorii care ajută în acest sens. La întâlnirea online a Societății Americane de Nutriție, oamenii de știință din la Univeristățile Penn State și Clemson au prezentat descoperirile făcute în cele două studii cu privire la beneficiile consumului de ierburi și condimentele pentru sănătatea cardiovasculară.

Unul dintre studii arată că acestea ar putea reduce tensiunea arterială la rândul pacienților cu boli de inimă, în timp ce al doilea studiu sugerează o scădere a colesterolului în rândul pacienților cu diabet de tip 2.

Condimentele: beneficii pentru tensiunea arterială

Descoperirile cercetătorilor sugerează că ierburile uscate și condimentele pe care le găsim în magazinele locale și care sunt cel mai des folosite în preparate, au efecte benefice asupra tensiunii arteriale, un factor de risc major pentru bolile de inimă. Studiul a inclus 71 de adulți din Statele Unite cu obezitate, un alt factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Pe parcursul studiului, participanții consumau o dietă tipic americană, cu 50% calorii provenite din carbohidrați, 17% din proteine și 33% din grăsimi, inclusiv 11% din grăsimi saturate. La fiecare patru săptămâni, participanții schimbau versiunea dietei:

  • o versiune mai puțin picantă cu 0,5 grame pe zi cu un amestec de ierburi și condimente;
  • o versiune medie cu 3,3 grame pe zi cu un amestec de ierburi și condimente;
  • o versiune mai picantă cu 6,6 grame pe zi cu un amestec de ierburi și condimente.

Cercetătorii au descoperit că participanții care aveau un nivel scăzut al tensiunii arteriale în 24 de ore erau cei care urmau o dietă cu mai multe condimente.

Sursă