9 obiceiuri pe care le facem greșit și care ne dăunează sănătatea

1 – Foloșiți ucător de mâini public

Faptul că nu atingem uscătorul cu mâinile nu înseamnă că suntem liberi de bacterii. De fapt, aparatele electrice nu sunt suficient de igienice, deoarece acumulează bacterii care se răspândesc odată cu fluxul de aer, ajungând în corp, haine și plămâni. Prosoapele de hârtie sunt mai curate decât uscătoarele.

2 – Foloșiți aceleași pungi de cumpărături de mai multe ori.

O pungă de cumpărături folosită de mai multe ori în 99,9% din cauzri, acumulează mulți germeni. Dacă a fost adusă carne crudă. chiar dacă este bine ambalată, există o probabilitate enormă ca acești microbi să ajungă la alte alimente, în special la legume și fructe. Soluția este să spălați punga după utulizare sau să folosiți o pungă de unică folosință.

3 – Tăiați carnea și legumele pe același tocător

Charles Gerba, microbiolog la Universitatea din Arizona ( SUA ), spune că tăierea pe tocătorul de lemn are 200 de ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă, de exemplu. Deci, nu este sigur să o folosiți pentru a pregăti o salată. După folosirea cărnii crude, salmonella și campilobacterul rămân la bord, două dintre cele mai frecvente cauze de intoxicație alimentară. Pentru a evita problemele, este recomandat să foloșiți o placă de sticlă sau să folosiți diferite plăci – una pentru carne și una pentru legume.

4 – Spălați mâinile cu apă fierbinte

Unii cercetătorii susțin că temperatura apei nu influențează moartea germenilor. Timpul petrecut spălându-vă mâinile este mai important în acest caz: în 5 secunde practic nu veți curăța nimic, dar în 30 de secunde puteți ucide toate bacteriile de pe mâinile cu apă fierbinte, reduce funcțiile de protecție ale pielii și puteți provoca iritații și dermatite.

5 – Dezghețarea alimentelor la temperatura camerei

Lăsarea unui pește sau a cărnii să se dezghețe într-un recipient de pe masă este dăunatoare. Pentru a evita acumularea de bacterii, este recomandat să lăsați carnea să se dezghețe într-un compartiment din interiorul frigiderului.

7 – Nu curățați corect hainele de iarnă

Experții recomandă spălarea caciulilor, fularele și a mănușilor o dată la 1-2 săptămâni. Aceste piese vestimentare sunt în contact direct cu gura și nasul nostru destul de des. Acestea acumulează germeni și slăbesc sistemul nostru imunitar se poate slăbi dacă există un contact constant.

8 – Lăsați vasele să se înmoaie în chiuvetă

Chiuveta este un loc perfect pentru bacterii, inclusiv salmonele și stafilococi. Pentru a evita bolile, este necesar să curățați chiuveta nu numai după contactul de alimente precum pește, carne crudă, produse lactate și legume.

9 – Puneți telefonul în geantă

Este mai recomandat să purtați telefonul în buzunar, de preferință într-o carcasă. Astfel, va acumula mai puține bacterii. Stiați că telefoanele mobile, în medie, sunt de 10 ori mai murdare decât scaunul de toaletă? Este bine să le curățați cu un prosop umed în fiecare zi.

Sursă