9 motive importante de a consuma grapefruit.

Este sărac în calorii, dar bogat în substanțe nutritive
Grapefruitul este un aliment incredibil de sănătos pe care să îl includeți în dieta dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în substanțe nutritive, dar scăzut în calorii. De fapt, este unul dintre fructele cu cele mai puține calorii. Oferă o cantitate decentă de fibre, pe lângă mai mult de 15 vitamine și minerale utile.

Stimulează sistemul imunitar
Consumul regulat de grapefruit poate fi bun pentru sistemul imunitar. Este valoros pentru conținutul său ridicat de vitamina C, care are proprietăți antioxidante despre care se știe că vă protejează celulele de bacterii și viruși dăunători. În plus, mai multe studii au arătat că vitamina C este utilă pentru a ajuta oamenii să se refacă mai repede decât răceala obișnuită.

Controlează apetitul
Grapefruit conține o cantitate decentă de fibre – 2 grame în jumătate de fruct de dimensiuni medii. Studiile arată că o dietă bogată în fibre este bună pentru a induce un sentiment de plenitudine. Acest lucru se datorează faptului că fibra încetinește viteza cu care stomacul dvs. se golește, crescând timpul de digestie. Astfel, consumul de cantități adecvate de fibre vă poate ajuta automat să mâncați mai puține calorii în timpul zilei, menținându-vă pofta de mâncare din abundență.

Ajută la pierderea în greutate
Grapefruitul este un aliment potrivit pentru slăbit . Are mai multe proprietăți de scădere în greutate, în special conținutul de fibre, care contribuie la promovarea plinătății și la reducerea aportului de calorii. În plus, grapefruitul conține puține calorii, dar multă apă, care este o altă caracteristică despre care se știe că ajută la pierderea în greutate. Un studiu realizat pe 91 de pacienți obezi a constatat că cei care au consumat jumătate din grapefruit proaspăt înainte de mese au pierdut în mod semnificativ mai multă greutate decât cei care nu au consumat-o.

Grapefruitul poate ajuta la prevenirea rezistenței la insulină și a diabetului
Consumul regulat de grapefruit poate avea potențialul de a preveni rezistența la insulină, ceea ce poate duce la diabet. Rezistența la insulină apare atunci când celulele dvs. nu mai răspund la insulină. Insulina este un hormon care reglează multe procese din corpul dumneavoastră. 
. În plus, consumul de fructe în general este de obicei asociat cu un control mai bun al zahărului din sânge și cu un risc redus de diabet de tip 2.

Consumul de grapefruit poate îmbunătăți sănătatea inimii
Se crede că consumul regulat de grapefruit îmbunătățește sănătatea inimii prin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și colesterolul. În primul rând, grapefruitul este destul de bogat în potasiu, un mineral responsabil pentru multe aspecte ale sănătății inimii. O jumătate de grapefruit asigură aproximativ 5% din necesarul zilnic de potasiu. Aportul adecvat de potasiu este asociat cu un risc redus de hipertensiune arterială.

Conține antioxidanți puternici
Grapefruitul conține mai mulți antioxidanți care oferă diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de mai multe boli. Antioxidanții vă protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reacții dăunătoare în corpul dumneavoastră.

Poate reduce riscul de calculi renali
Consumul de grapefruit poate reduce riscul de a dezvolta calculi renali care rezultă din acumularea de deșeuri renale. Aceste materiale reziduale sunt produse ale metabolismului care sunt de obicei filtrate prin rinichi și excretate din organism prin urină. Cu toate acestea, atunci când cristalizează în rinichi, devin pietre. Pietrele la rinichi mai mari pot provoca un blocaj al sistemului urinar, care poate fi incredibil de dureros.


Foarte hidratant
Grapefruitul conține multă apă și, prin urmare, este foarte hidratant

Medicamentele care sunt cele mai susceptibile de a interacționa cu grapefruit includ:
– Imunosupresoare
– Benzodiazepine
– Majoritatea blocanților canalelor de calciu
– Indinavir
– Carbamazepină
– Unele statine

Dacă luați oricare dintre aceste medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga grapefruit în dieta dumneavoastră.

Sursa