7 condimente indicate pentru digestie

1. Scorţişoara

Scorţişoara nu are numai un rol important în procesul de slăbire, dar are şi un gust foarte bun. Doar o linguriţă de scorţişoară consumată pe zi arde grăsimea de pe abdomen, efectele fiind vizibile chiar din prima săptămână de consumare a acesteia. Proaspăt măcinată, o poţi folosi cu succes presărată pe cafeaua de dimineaţă, dar şi amestecată cu iaurt sau cu lapte cald îndulcit cu miere. Atenţie! Scorţişoara nu trebuie consumată în cantităţi foarte mari, deoarece conţine o substanţă chimică denumită cumarină, care poate dăuna ficatului.

2. Ardeiul iute

Prin ingredientul picant pe care-l conţine, ardeiul iute ajută la arderea grăsimilor. Acesta are şi proprietatea de a stimula sistemul nervos central pentru a produce căldură în organism , ducând astfel la creşterea arderii caloriilor. Mai mult, studiile specialiştilor arată că ardeiul iute reduce şi pofta de mâncare.

3. Piperul negru

În afara faptului că oferă un gust special preparatelor, piperul negru stimulează metabolismul grăsimilor cu până la 8%, într-un timp de câteva ore după ce este consumat. Se recomandă consumul de piper proaspăt măcinat, deoarece acesta are o concentraţie mai mare de piperină, substanţă care se regăseşte în compoziţia piperului.

4. Ghimbirul

Intrat recent în recuzita noastră gastronomică, ghimbirul aduce savoarea bucătăriei orientale, fiind în acelaşi timp şi un excelent „consumator” de calorii. După masa de prânz, răsfaţă-te cu un ceai de ghimbir ras şi scorţişoară, care îţi va accelera metabolismul. Ca mod de utilizare, ghimbirul poate fi folosit la diverse preparate, putând fi adăugat în majoritatea felurilor de mâncare, de la salate şi preparate din peşte, la sosuri, supe sau fripturi.

5. Curcuma

Acest condiment popular în bucătăria indiană are rolul de a reduce absorbţia grăsimilor în organism. Rezultatele cercetărilor arată că acest condiment conţine o cantitate importantă de polifenoli care ajută la suprimarea ţesutului adipos.

6. Boiaua de ardei iute

Dacă îţi plac aromele picante, acest condiment este ideal pentru orice preparat. Totodată, este recomandat în diete, deoarece te ajută să arzi mai repede grăsimile din organism. Mai mult, acest condiment ajută şi la reducerea nivelului de colesterol şi la creşterea imunităţii.

7. Cimbrul

Foarte des întrebuinţat, acest condiment minune este folosit şi apreciat pentru aroma pe care o dă preparatelor. Totodată, el este recomandat în orice dietă, deoarece ajută la arderea grăsimilor, oferă energie şi întăreşte sistemul imunitar.