7 alimente care pun sangele in miscare.

Ardeiul iute. Ca aliment, da imediat senzatia de caldura, pentru ca imbunatateste circulatia sanguina. Uleiul de ardei iute, aplicat pe maini si picioare, rezolva problema extremitatilor reci.

2. Supa calda de legume. Incalzeste, hidrateaza, e balsam pentru caile respiratorii si asigura necesarul de fibre, vitamine si minerale.

3. Condimentele. Nutritionistii ne sfatuiesc sa condimentam cu incredere mancarurile. Cu cat mai mult piper si ardei iute, cu atit vom avea imediat o senzatie de caldura si vom fi si mai feriti de raceala.

4. Ceaiurile. Cele de coada calului reusesc sa ofere senzatia de caldura. In plus, asigura un somn bun si actioneaza ca o aspirina. Si ceaiul de musetel, cu lamaie si miere, incalzeste corpul.

5. Carnea. Proteinele din carne ridica nivelul pH-ului sanguin, ceea ce va face ca sangele sa fie mai cald. Carnea rosie stimuleaza productia de hormoni tiroidieni, care produc energie termica in organism.

6. Fructele si legumele. Sunt bogate in vitamina C, un supliment indispensabil iarna. Piersicile, papaya si caisele stimuleaza circulatia sangelui. Totodata, spanacul, fiind foarte bogat in fier, ajuta la termoreglare.

7. Grasimile bune. Untul si uleiul de masline ajuta la echilibrarea pH-ului din sange si duce astfel la incalzirea lui.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/