6 semne că ai putea avea probleme serioase cu coloana vertebrală.

Până la vârsta de 50-60 de ani, mulți experimentează deja dureri de spate persistente sau cronice, limitându-i în anumite activități zilnice. Mai mult, pentru unii ( aproape 25% dintre persoanele peste 65 de ani ), durerea poate fi atât de puternică încât îi obligă să lipsească de la serviciu sau chiar să renunțe din cauza incapacității de a efectua activități obișnuite. Durerea de spate poate indica o problemă mai gravă, cum ar fi o tulburare a coloanei vertebrale. Coloana vertebrală este cadrul corpului nostru, iar un stil de viață sedentar îi poate afecta foarte mult sănătatea.

1 . Dureri de spate severe constante

Este posibil să aveți dureri mecanice, cum ar fi cea cauzată de un spasm muscular, care este cel mai adesea crampe, surde și dureroase. Și există o durere constantă cauzată de afectarea coloanei vertebrale. Este ascuțit și arzător, în care nici o schimbare a poziției nu duce la ușurare, ca în prima opțiune.

2. Dureri de picior cu slăbiciune

Compresia nervoasă cauzată de stenoza spinală poate duce la dezvoltarea claudicației neurogene. Persoana va experimenta durere și slăbiciune la nivelul picioarelor, ceea ce crește riscul de cădere. În acest caz, spre deosebire de durerile obișnuite de spate, este posibil să aveți și amorțeală, furnicături la picioare, greutate în picioare și dureri nervoase care merg ca o săgeată de la fese la gambe și apoi la picioare.

3. Febră sau frisoane

Ele pot indica, de asemenea, o boală a coloanei vertebrale sau o infecție severă. Persistența acestor simptome este un motiv pentru a consulta imediat un medic.

4. Durere noaptea

Trezirea în miezul nopții cu dureri de spate poate indica o leziune a coloanei vertebrale. Desigur, te poți trezi și din durere mecanică sau artrită dacă adormi într-o poziție incomodă, dar schimbându-ți poziția, poți apoi adormi liniștit pentru tot restul nopții. Dar dacă astfel de dureri nocturne sunt regulate și mai ales însoțite de transpirație, ceea ce determină o persoană să se trezească, acest lucru poate indica probleme grave, inclusiv măduva spinării sau cancer și, prin urmare, trebuie neapărat să treceți la o examinare cât mai curând posibil.

5. Pierdere în greutate inexplicabilă

Dacă persoanele cu dureri de spate mănâncă bine, dar în același timp pierdut în greutate fără un motiv aparent, atunci cu siguranță ar trebui să consulte un medic. Acest lucru apare, atunci cu siguranță ar trebui să consulte un medic. Acest lucru apare frecvent în multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul metastatic care se extinde la coloana vertebrală.

6. Incontinență intestinală și vezică

Dacă aveți dificultăți în menținere controlului asupra vezicii urinare ți intestinelor este posibil să aveți o hernie de disc mare care exercită presiune pe mai mulți nervi sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale care exercită presiune asupra rădăcinilor nervoase.

5. Cauze ale durerilor de spate

Hernia de disc - durerea de spate poate fi rezultatul unei leziuni, dar cel mai adesea debutează odată cu vârsta din cauza modificărilor degenerative ale coloanei vertebrale lombosacrale care afectează discurile. Cartilajul dintre corpii vertebrali se uzează și se usucă, ceea ce poate duce la rupturi și fisuri în partea exterioară a discului și formarea unei hernii de disc, provocând dureri severe de spate.

Stenoza spinării este o îngustare a canalului spinal din jurul rădăcinilor nervoase care provoacă presiune și duce la durere debilitantă în timp. Mai frecvent la persoanele în vârstă, începe cu dureri de spate și, pe măsură ce artrita progresează, pot apărea slăbiciune, oboseală și pierderea senzației la nivelul picioarelor. O persoană devine dificil să meargă, obosește repede și este forțată să se oprească constant, să se așeze, să se odihnească și apoi să facă din nou câțiva pași. Apropo, medicii recomandă ca, dacă aveți această problemă, atunci când stați, să vă aplecați în continuare activ înainte pentru a deschide canalul, permițând nervilor să se refacă.

Cancer - multe tipuri de cancer se pot răspândi și la oase și pot provoca dureri de spate, cum ar fi limfomul, cancerul de prostată, cancerul de sân.

Fracturile de compresie osteoporotică - căderea sau îndoirea anormală poate determina compresia osoasă, dar severitatea bolii va depinde de nivelul demineralizării osoase și prezența osteoporozei. Cel mai adesea, astfel de fracturi apar la femeile aflate în postmenopauză.

Infecțiile pot afecta, de asemenea, coloana vertebrală, cum ar fi discita, o infecție a unui disc spinal care poate duce în cele din urmă la un abces.

Întărirea regulată a coloanei vertebrale prin exerciții este foarte importantă pentru a menține o coloană sănătoasă. Dar dacă aveți dureri de spate, atunci înainte de a pune presiune asupra coloanei vertebrale în vreun fel, asigurați-vă că consultați un medic pentru a identifica cauza principală a stării dumneavoastră, pentru a nu vă agrava și mai mult situația.

Sursă