16 proprietati medicinale importante ale ghimbirului.

  1. Ajută la calmarea sindromului intestinului iritabil
    Una dintre proprietățile medicinale ale ghimbirului este de a fi un calmant natural pentru tulburările de stomac. Fie că suferiţi de greață sau de o boală cronică a intestinului iritabil, printre alte tulburări de acest tip.
  1. Ajută la slăbit
    Acest ingredient poate face minuni pentru corpul dumneavoastră. Fie că îl consumaţi sub formă de pastilă sau pulbere, este extrem de util pentru pierderea în greutate datorită proprietății sale de a arde grăsimile. Pe de altă parte, ghimbirul favorizează absorbția nutrienților de care are nevoie corpul nostru. Din aceste motive, devine o opțiune excelentă pentru cei care se luptă să depășească supraponderalitatea.
  1. Eliberează tensiunea musculară
    Ghimbirul este cel mai bun aliat pentru sportivii care fac exerciții de forță și rezistență. Această rădăcină permite mușchilor să-și revină după o rutină de efort mare şi cerere fizică.
  1. Reduce inflamația artritei
    Suferiţi de artrită? Milioane de oameni suferă de aceasta în fiecare an și trebuie să ia medicamente speciale pentru a reduce durerea. Ștergeți substanțele chimice şi alegeţi o soluție naturală. Tocați o parte din această rădăcină și adăugați-o la băutura sau mâncarea obișnuită. Cu acest ingredient incredibil veți putea să vă atenuați durerea.
  1. Îmbunătățiți circulaţia
    Dacă aveţi probleme circulatorii, ghimbirul poate face și multe pentru dvs. Ghimbirul deschide vasele de sânge și astfel permite sângelui să curgă liber. Acest lucru permite tratarea și prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, menține temperatura corpului la niveluri adecvate.
    În ceea ce privește bolile de inimă, inclusiv atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale apar din obstrucția vaselor de cheaguri. Coagularea sângelui este un simptom al colesterolului ridicat, care ghimbirul ajută la reducerea. Consumul acestui ingredient puternic reduce foarte mult riscul unei persoane de a avea un atac de cord.
  1. Eliberează căile respiratorii inflamate
    Ideal pentru cei care suferă de tulburări asociate cu respirația, cum ar fi bronșita, astmul şi altele La fel cum ghimbirul îți curata vasele de sânge, îți poate curata căile respiratorii.
  1. Protejează sistemul digestiv
    Rădăcina de ghimbir ajută la calmarea acidității și exercită un efect gastroprotector. De asemenea, ucide bacteriile dăunătoare, cum ar fi Helicobacter pylori, una dintre cele presupuse responsabile de arsurile la stomac.
  1. Ajută la prevenirea cancerului
    Mai multe studii au constatat că este benefic în combaterea cancerului pulmonar, de prostată, ovarian, de colon, de sân, de piele și de pancreas.
    Acest lucru se datorează unui compus, 6 gingerol, care se găsește în cantităţi mari în ghimbirul brut și care este creditat cu capacitatea de a opri cancerul. 6-gingerolul are proprietăți anti-bacteriene, antiinflamatorii şi antitumorale. Acest lucru previne formarea şi distrugerea celulelor canceroase noi de cele active.
  1. Permite tratarea sinuzitei
    Ideal pentru persoanele care suferă de congestie sinusală sau sinuzită. Ghimbirul are un ingredient activ care s-a dovedit a fi eficient în desfundarea sinusurilor şi promovarea drenării acestora. După cum am spus anterior, această rădăcină ajută la tratarea problemelor respiratorii, inclusiv a acesteia, adică una dintre cele 16 proprietăți curative ale ghimbirului pe care nu le cunoșteați.
  1. Previne boala Alzheimer
    Studiile au arătat că ghimbirul poate ajuta la încetinirea pierderii celulelor creierului, ceea ce duce în mod normal la boli creierului debilitante, cum ar fi Alzheimer. În plus, unele studii sugerează că antioxidanții și alți compuși puternici găsiți în ghimbir pot combate răspunsurile inflamatorii care apar în creier.
  1. Întărește sistemul imunitar
    Gata cu răcelile, gripa și apărarea scăzută. Ghimbirul este dovedit a fi o plantă medicinală eficientă pentru curățarea sistemului limfatic, eliminarea toxinelor și distrugerea bacteriilor. Toate acestea ajută la întărirea sistemului imunitar și la menţinerea sănătății noastre.
  1. Protecția împotriva radiațiilor
    Radiaţiile pot deteriora grav celulele din corp, provocând otrăviri și cancer. În acest sens, s-a dovedit că proprietățile ghimbirului ne protejează sistemul împotriva efectului dăunător al expunerii la radiații. (cum ar fi razele X)
  1. Foarte bun pentru sănătatea pielii
    Ghimbirul ajută la reducerea inflamației și iritației organelor, inclusiv a celor mai extinse: pielea. Cu proprietățile sale antiinflamatorii, ajută la curățarea erupțiilor cutanate și tratarea acneei. Ceaiul de ghimbir poate ajuta foarte mult în acest sens.
  1. Ameliorează crampele menstruale
    Durerea periodică poate fi cel mai grav coşmar pentru multe femei. Din acest motiv, apelează la medicamente fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofenul. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat că proprietățile ghimbirului sunt mai eficiente în ameliorarea crampelor menstruale decât orice alt medicament. Acest lucru se datorează acțiunii sale analgezice şi antiinflamatoare. Bea ceai de ghimbir şi ameliorează durerile menstruale. O altă dintre cele 16 proprietăți curative ale ghimbirului pe care nu le cunoșteați.
  1. Puternic pentru a preveni infecția
    Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale ghimbirului este antibacteriană. Gingenolul, un compus din ghimbir, ajută la vindecarea multor tipuri diferite de infecții. Cu toate acestea, ghimbirul este mai eficient în infecțiile orale, cum ar fi herpesul.
  1. Elimină gazele intestinale
    Ghimbirul reglează activitatea stomacului. După un aport mare de alimente grase și alimente grele, aliatul nostru va opri producţia de gaze chiar înainte de a putea începe.

Sursa