12 motive pentru care să-ți începi ziua cu un pahar de apă călduță cu lămâie

Studiile au descoperit că prin consumul de suc de lămâie se încetinește procesul de îmbătrânire al corpului. Unul dintre polifenolii primari din lămâi este Eriocitrina, un antioxidant solubil în apă, care se găsește în sucul de lămâie și cojile de lămâie. Acești polifenoli pot adăuga ani de viață. Deci, o cană de apă caldă de lămâie în fiecare zi este cam ca și cum am bea din fântâna tinereții.

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C. Consumul de suc de lămâie cald atunci când ai o răceală sau o infecție a sinusurilor stimulează sistemul imunitar al corpului tău, deci te simți refăcut mai repede. Apa caldă de lămâie vă poate ușura congestia, îndepărtând excesul de mucus din cavitatea nazală. Veți respira mai natural și vă veți simți clar. Un studiu a constatat că un consum regulat de vitamina C suplimentară găsit în sucul de lămâie poate reduce lungimea răcelii, vă poate limita simptomele de răceală și vă poate împiedica să contractați mai multe răceli.

Ați încercat să scăpați de kilogramele în plus? Se pare ca modul în care vă petreceți dimineața poate juca un rol important. Dimineața este momentul cel mai potrivit pentru pierderea în greutate cu ajutorul unui pahar de apă călduță cu câteva picături de zeamă de lămâie. Potrivit experților, această băutură stimulează în mare măsură metabolismul organismului. Pentru a pierde în greutate trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați.

Consumul zilnic de apă caldă cu lămâie te menține bine hidratat. Un adult obișnuit ar trebui să bea între 30 și 50 de unități de lichide pe zi, adică în jur de un litru și jumătate. Apa, sucurile și fructele vă ajută, de asemenea, să vă mențineți hidratat. Lichidele elimină bacteriile din vezica noastră, vă ajută inima și creierul. Rămânând hidratat vei ajuta și țesutul muscular și pielea.

Deși lămâia este un aliment acid, când ajunge în corp devine unul dintre cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Conține atât acid citric cât și acid ascorbic, ambele foarte ușor de metabolizat, care favorizează mineralelor în sânge.

Nivelul ridicat de potasiu și magneziu are efecte benefice asupra creierului și a nervilor. Apa cu lămâie îți poate da un impuls când ai nevoie să lupți împotriva depresiei și stresului. Creează o claritate mentală și crește nivelul de concentrare, ceea ce înseamnă că este o băutură excelentă pentru studenți sau persoane cu locuri de muncă solicitante și stresante.

Consumul de apei cu lămâie dimineața poate da corpului dumneavoastră un stimulent perfect antioxidant. Lămâia este încărcată cu vitamina C, un antioxidant crucial care ajută la stimularea sănătății pielii, a imunității și vă protejează ADN-ul de deteriorarea radicalilor liberi, ceea ce poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii și la prevenirea bolilor cardiace și chiar a cancerului.

Conform mai multor studii, consumul apei călduțe cu lămâie la începutul zilei poate ajuta la reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. Acidul citric prezent în apa cu lămâie ajută la îndepărtarea acestor depozite calcificate.

Un pahar de apă călduță cu lămâie este tot ce ai nevoie pentru o protecție puternică împotriva răcelilor, datorită conținutului mare de vitamina C. Însă, beneficiile nu se opresc aici. Potasiul stimulează creierul și controlează presiunea sanguină, iar asta înseamnă că ești protejat și pe termen lung împotriva bolilor cardiace.

Compoziția sucului de lămâie ajută la eliminarea materialelor și a toxinelor nedorite din organism. Apa călduță cu lămâie încurajează ficatul să producă mai multă bilă care ajută la digestia. În plus, aceasta previne arsurile la stomac și balonarea.

Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric din articulații principala cauză a inflamțiilor.

Un pahar de apă călduță cu lămâie îți poate da energia de care ai nevoie la începutul zilei. Potrivit cercetătorilor, mirosul revigorant vă poate ridica starea de spirit. În afară de asta, va împrospătează și respirația.

Consumul de apă și suc de lămâie dimineața pe stomacul gol, în general, nu are contraindicații. Cu toate acestea, țineți cont de unii factori care v-ar putea afecta: Utilizarea excesivă a sucului de lămâie poate fi iritant pentru unii oameni, în special pentru cei care suferă de gastrită.

Cu toate că lămâia este folosită pentru albirea dinților în mod natural, acidul citric poate deteriora, în timp, dinții și smalțul lor. Vă sfătuim să beți apa cu lămâie folosind un pai sau să vă clătiți gura cu apă după consumare. Tocmai din cauza efectului său diuretic, urinarea va fi intensificată.

Sursă