12 alimente și plante care curăță plămânii și vindecă infecțiile respiratorii

Detoxifierea plămânilor vă va permite să îi curățați de infecție, să reduceți riscul de cancer, extindeți capacitatea pulmonară și să reușiți să îmbunătățiți starea de sănătate a tractului respirator.


Operația este indicată în primul rând pentru fumători și persoanele care trăiesc în locuri cu aer poluat. Iată cele mai bune alimente și plante care pot curăța plămânii și vindeca infecțiile respiratorii.

Inhalații cu uleiuri esențiale

Ar trebui să faceți inhalații cu uleiuri esențiale de rozmarin sau eucalipt de două ori sau de trei ori pe săptămână, ceea ce ar ajuta la decontaminarea plămânilor.

Nu trebuie să cumpărați un dispozitiv special pentru inhalații. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți niște apă într-o oală mare, să adăugați câteva picături de ulei esențial și să puneți un prosop deasupra capului în timp ce inhalați aburul.

Răcoritoare și încântătoare, operația vă va ajuta, de asemenea, în cazul în care aveți de a face și cu alte probleme respiratorii cum ar fi gripa, răceala sau alte probleme respiratorii.

Cele mai bune alimente care vă vor curăța plămânii

Ca toate celelalte metode de detoxifiere, curățarea pulmonară include, de asemenea, schimbări în dietă.


Știm cu toții că un regim alimentar sănătos este crucial, deoarece încurajează mecanismele naturale de curățare ale corpului și stimulează sistemul imunitar. Vă sugerăm să consumați apă, fructe și legume.

Următoarele alimente contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a plămânilor:

Chili

Iuțeala ardeilor poate curăța mucusul din plămâni. De aceea, nasul curge atunci când mâncați alimente picante. Aceasta afectează mucusul și tarul în același mod, ceea ce determină corpul să le elimine rapid.

Apa

Cel mai bun mecanism de curățare este apa. Încercați să evitați cafeaua, sucurile sau alcoolul și să beți apă curată. Cheia pentru o sănătate excelentă este o bună hidratare, deoarece accelerează procedura de detoxifiere.

Ceapa

Este bogată în substanțe nutritive. Ceapa poate învinge multe boli, cum ar fi cancerul sau unele infecții pulmonare, și ajută, de asemenea, la subțierea mucusului și eliminarea toxinelor.

Iată care este modul în care ghimbirul este eficient în curățarea plămânilor.
Ceaiul de rădăcină de ghimbir amestecat cu lămâie ajuta la îmbunătățirea respirației și încurajează eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Puteți opta pentru o baie în care să adăugați ghimbir pudră. Pregătiți această baie și bucurați-vă de ea pentru cel puțin douăzeci de minute. Aceasta va deschide porii și vă va face să transpirați, ceea ce va duce la eliminarea anumitor toxine.

Aburul inhalat intră pe căile respiratorii și ajută la purificarea plămânilor.

Mănâncă o bucată mică de ghimbir la fiecare masă, iar aceasta va îmbunătăți nu numai digestia, dar va ajuta și la purificarea corpului.

Lumânărica

Ceaiul de lumânărică îi ajută pe cei cu plămâni contaminați – un caz comun pentru fumători. Fiți atent, deoarece perii mici de pe frunze pot avea efecte perturbatoare dacă îi absorbiți.

Uva Ursi și podbalul

Când renunțați la fumat, este foarte important să vă curățați plămânii de toxine. Uva Ursi și podbalul permit acest tip de curățare și de aceea ele sunt bine-cunoscute printre fumători. Un alt aspect important este că aceste plante întăresc întregul sistem respirator.

Plante alterative

Urzica, eucaliptul, schinduful, menta și goldenseal sunt, de asemenea, utile pentru curățarea plămânilor.

Ce ar trebui evitat în timpul detoxifierii pulmonare

• Evitați zahărul, făina albă, și produsele lactate, deoarece acestea încurajează formarea de mucus în organism.
• Evitați stresul.
• Nu mai frecventați același locuri cu fumătorii dacă încercați să vă lăsați de fumat.

Sursa