10 greșeli pe care majoritatea oamenilor le fac la duș

Dușul este una dintre cele mai preferate proceduri zilnice de relaxare. Cu toate acestea, mulți nici măcar nu bănuiesc că unele dintre lucrurile pe care le făceam când făceam duș fac mai mult rău decât bine. Dermatologii te sfătuiesc să scapi de aceste 10 obiceiuri dacă vrei să-ți menții pielea și părul sănătoase.

Iată 10 obiceiuri proaste de care să scapi.

1. Omiterea scrubului piciorului

Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor dăunătoare, trebuie să faceți mai mult decât să vă spălați regulat picioarele. Acestea trebuie spălate bine cu săpun, folosind o piatră ponce, o perie, acordând o atenție deosebită suprafeței pielii dintre degete. După ce vă spălați picioarele, asigurați-vă că le uscați bine.

2. Lăsați prosopul ud în baie

Mulți sunt obișnuiți să lase un prosop ud după un duș undeva în baie. Cu toate acestea, umiditatea ridicată poate declanșa creșterea bacteriilor și a mucegaiului. În timpul spălării, celulele moarte rămân pe prosop, care poate servi drept mediu ideal pentru răspândirea bacteriilor dăunătoare. Clătiți bine prosopul și agățați-l într-un loc uscat, unde se poate usca mai repede.

3. Uscați prea dur pielea cu un prosop

Poate că nu v-ați gândit la asta. Dar când vă frecați pielea prea viguros după duș, acest lucru dăunează pielii înmuiate și poate provoca iritații. Folosiți un prosop moale. După duș, vă ștergeți ușor cu prosopul.

4. Spală-ți părul în fiecare zi

Mulți sunt obișnuiți să-și spele părul în fiecare zi, dar dermatologii au declarat în repetate rânduri pericolele acestui obicei. Experții recomandă persoanelor cu păr moale sau fin să folosească șampon nu mai mult de două ori pe săptămână. Spălatul prea des pe cap perturbă producția naturală de ulei a scalpului, ceea ce ajută la menținerea echilibrului de umiditate.

5. Întârzierea utilizării cremelor hidratante

După un duș, uneori te relaxezi cu adevărat, vrei imediat să te întinzi sau, de exemplu, să te uiți la televizor. Drept urmare, mulți oameni renunță la utilizarea hidratantelor pentru mai târziu. Cu toate acestea, acest lucru trebuie făcut imediat după duș, în timp ce pielea este încă ușor umedă.

6. Sari peste un duș după exerciții

Este necesar un duș după antrenament. Și aceasta nu este doar o procedură de igienă care va scăpa de mirosul de transpirație. Reziduurile de transpirație pe piele pot declanșa creșterea bacteriilor dăunătoare, care pot duce la erupții.

7. Faceți un duș lung

Multor oameni le place să stea mai mult timp la abur la duș sau baie, crezând că este bine pentru corp. Cu toate acestea, un duș prea lung poate fi dăunător.  Experții recomandă să nu petreceți mai mult de 10-15 minute sub duș, sau chiar mai puțin.

8. Aplicarea balsamului în partea de sus a capului

Când ne spălăm părul, aplicăm adesea balsam începând cu vârful capului. Cu toate acestea, aceasta este o mare greșeală. Aplicarea balsamului pe scalp poate cauza acumularea excesului de ulei pe scalp. Mai bine acordați mai multă atenție vârfurilor și părului pe toată lungimea.

9. Săriți de un duș răcoros la sfârșit

Multor persoane le place să facă un duș fierbinte și, după aceea, ies imediat și continuă alte proceduri cosmetice. Cu toate acestea, chiar și câteva secunde de apă rece la sfârșitul dușului vor fi de mare beneficiu pentru corpul vostru. Doar porniți apa rece timp de cel puțin 30 de secunde înainte de a pleca. Tonifică, întărește sistemul imunitar, ajută la scăderea stresului și a stării de spirit proaste.

10. Înfășurați părul lung într-un prosop

Un alt obicei foarte comun și rău. Îți poți deteriora grav părul dacă obișnuiești să-l înfășori strâns într-un prosop imediat după spălare. Este mai bine să ștergeți excesul de umiditate, să nu frecați sau să vă înfășurați părul cu un prosop.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/