10 alimente care te ajută să rspiri mai bine să respiri mai bine curățând mai bine plămânii!

Iată 10 alimente care vă vor ajută să respire plămânii, care sunt afectați de poluarea aerului și fumat.

Inutil să spun că plămânii noștri joacă un rol vital în a ne ajuta corpurile să funcționeze bine. Totuși, ca rezultat, plămânii noștri sunt obligați să absoarbă nu numai aerul, ci și poluanții atmosferici și, împreună cu acesta, unele elemente nocive, cum ar fi țigările. Acești poluanții cresc riscul de probleme de sănătate respiratorie, cum ar fi astmul bronșic, bronșita, fibroza chistică și pneumonia. O modalitate bună de a vă menține plămânii sănătoși este să faceți mișcare regulată și să mâncați o dietă sănătoasă. O dietă sănătoasă te ajută să parcurgi un drum lung și te ține departe de afecțiuni.

S-a DOVEDIT CĂ Hipertensiunea poate fi tratată. Fără chimicale și daune

O dată cu creșterea populației de fumători, bolile respiratorii au început să crească peste tot în lume. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS ), 235 de milioane de oameni suferă de astm, o afecțiune subdiagosticată și tratată. Includeți următoarele alimente în dieta dvs, pentru a îmbunătăți sănătatea plămânilor și a respira mai bine prin curățarea plămânilor.

Alimentație sănătoasă pentru plămâni: 10 alimente care vă pot ajuta să respirați mai bine

1 Merele

Cercetătorii au legat funcția pulmonară bună de un aport ridicat de vitamine C,E și beta-caroten, toate găsite în mere. Merele conțin antioxidanți care vă ajuta să vă mențineți plămânii sănătoși.

2 Nuc

Nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3. Consumul unei mână de nuci poate ajuta la combaterea astmului și a altor afecțiuni respiratorii. Se crede că acizii grași omega-3 sunt substanțe nutritive antiinflamatorii cu efecte protectoare în bolile inflamatorii.

3 Fructe

Acai și afine sunt două dintre cele mai eficiente fructe pentru a vă menține plămânii sănătoși. Sunt bogate în antioxidanți precum vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor.

4 Broccoli

Broccoli are conținut ridicat de vitamina C, carotenoizi, folat și fitochimicale care luptă împotriva elementelor dăunătoare din plămâni. Se spune că broccoli are un ingredient activ numit L-sulforaphane, care ajută celulele să activeze gene antiinflamatoarii care previn în continuare afecțiunile respiratorii.

5 Ardei iute

Capsaicina din ardeiul de cayenne ajută la stimularea secrețiilor și protejează membranele mucoase din tractul respirator superior și inferior. Cel mai bine este să beți ceai de ardei de beta – caroten, care are efecte mari în reducerea multor simptome ale astmului.

6 Ghimbir

Ghimbirul nu este doar antiinflamator, ci ajută și la detoxifiere și favorizează eliminarea poluanților din plămâni. Ghimbirul promovează în continuare sănătatea plămânilor, ajutând la eliminarea congestiei, la desfundarea căilor respiratorii și la îmbunătățirea circulației către plămâni.

7 Semințe de in

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul BMC Cancer Journal, o dietă de semințe de in administrată șoarecilor nu numai că le protejează țesuturilor pulmonare de expunerea la radiații, dar poate reduce și semnificativ daune după expunere.

8 Usturoi

Usturoiul conține flavonoide care stimulează producția de glutation, care ajută la eliminarea toxinelor și agenților cancerigeni și vă face plămâni să funcționeze mai bine.

9 Apă

Ce este mai bun și mai eficient decât apa? Apa este cel mai bun mod de a vă detoxifica procesele corpului. Mai mult, plămânii uscați sunt predispuși la iritații și inflamații crescute; prin urmare, ar trebui să beți șase până la opt pahare de apă pentru a vă menține hidratat.

10 Curcuma

Curcuma are proprietăți antiinflamatoare; Datorită compusului de curcumină din acesta, ajută la ameliorarea inflamației căilor respiratorii și a strângerii toracice asociate astmului.

Asigurați-vă că include aceste alimente în dieta dvs. în fiecare zi pentru plămâni sănătoși și cu respirație mai bună!

Sursă