Vrei să ai energie dimineața? Iată ce trebuie să mănânci

Ouale sunt printre cele mai hranitoare si bogate in nutrienti alimente. Mai mult de atat, proteinele pe care le contin ouale sunt absorbite cu mare usurinta de catre organism, asa ca nu ar trebui sa lipseasca de la micul dejun. Consumul de proteine la micul dejun va crea senzatia de satietate pentru mai mult timp, ajutand si la mentinerea unui nivel de energie ridicat.

Bananele sunt ideale pentru micul dejun, avand o combinatie unica de antioxidanti, carbohidrati si potasiu ce ofera organismului energie. Mai mult chiar, specialistii recomanda consumul de banane in detrimentul consumului de bauturi energizante.

Fructele sunt surse importante de antioxidanti si alti compusi care iti mentin un nivel de energie ridicat. De asemenea, zaharul din fructe iti va diminua poftele pentru dulciurile nesanatoase. Cele mai indicate fructe pentru micul dejun sunt grapefruitul, afinele si bananele.

Cu toate ca multi dintre noi prefera sa bea cafea dimineata, trebuie sa va spunem ca ceaiul are mult mai multe beneficii asupra sanatatii decat cafeaua. Ceaiurile ajuta mai mult la hidratare deoarece sunt mai mult pe baza de apa, decat de cofeina. Ceaiul reprezinta o sursa naturala de cofeina si de antioxidanti ce ne protejeaza impotriva radicalilor liberi.


Exista o varietate de tipuri de cereale, insa cele bogate in fibre sunt cele mai bune. Fibrele din cerealele integrale ne ajuta sa ne mentinem senzatia de satietate pentru mai mult timp, in timp ce carbohidratii din cereale dau energie organismului.

Carnea slaba este ideala pentru micul dejun, insa trebuie sa o alegem cu grija. Proteinele din carnea slaba sunt numai bune pentru a incepe ziua, deoarece sunt sarace in grasimi, iar aminoacizii iti vor mentine energia pentru intreaga zi.