Vopsește OUĂLE DE PAȘTI în mod sănătos

Dacă ai un stil de viață sănătos, probabil că știi deja că vopseaua de ouă poate să pătrundă prin coaja acestora și să fie ingerată de oameni.

Cum vopsim ouăle natural?

Sfecla roșie este răspunsul, acesta fiind un colorant natural folosit chiar și de către cofetarii care nu vor să utilizeze ingrediente artificiale în deserturile lor.

Într-adevar, roșul obținut nu va fi niciodată la fel de intens precum cel obținut din vopselurile din comerț, dar până la urmă nici un aspect natural nu este de lepădat.

Ca sa obții totuși o culoare cât mai tare, folosește o cantitate mare de sfeclă roșie, tăiată cubulețe.

Pune bucățelele de sfeclă într-o cratiță de dimensiuni mici sau medii, adaugă ouăle, apoi mai adaugă un strat de sfeclă și peste ele.

Toarnă apă astfel încât ouăle să fie complet în lichid și adaugă și două linguri cu oțet alb, care ajută la fixarea culorii pe suprafața acestora. Opțional, înainte de a pune ouăle la colorat, poți să le speli cu mare grijă cu puțin detergent, pentru ca vopseaua naturală să se prindă mai bine de coajă.

După ce ai aranjat ouăle, sfecla roșie și oțetul, dă drumul la foc și când apa dă în clocot, micșorează flacăra și lasă ouăle la făcut între 15 minute și o oră, în funcție de nuanțe pe care vrei sa o obții.

De asemenea, pentru un roșu mai intens, poți să lași ouăle în zeama de sfeclă roșie peste noapte, la frigider.