Veste Șoc: Pensiile vor scădea cu peste 500 de lei în România

PNL face un anunț alarmant pentru pensionarii din România. Partidul, afirmă că valoarea pensiilor vor scădea cu 500 de lei din cauza OUG 114. Punctul de pensie va fi înghețat, conform ordonanței, iar Ionel Dancă este de părere că acest lucru va duce la scăderea pensiilor.

„Ordonanţa 114 nu numai că aduce scumpiri pentru toată lumea, mai şi fură din ceea ce li se cuvenea pensionarilor sau altor categorii sociale care ar fi avut dreptul la creşterea unor indemnizaţii alocate de stat.

PNL – Scad pensiile

Prin OUG114 se îngheaţă nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 până în septembrie 2019, deşi ar fi trebuit să crească cu 9% de la începutul anului. Practic, pentru o pensie medie de 1100 lei, PSD şi ALDE taie pensiile cu cca. 540 lei în acest an”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Confom PNL, pensiile vor scădea și pentru românii încadrați la Pilonul II de pensii.„La această nedreptate grosolană pentru pensionarii actuali, trebuie să adăugăm crima cu premeditare a Pilonului 2 de pensii care, prin noile reglementări, practic va fi desfiinţat. Astfel, în medie, 10 mii de lei din contul fiecăruia dintre noi, adică peste 6 milioane de contribuabili de la Pilonul 2, banii noștri, banii tăi se vor face sursă de venit la stat pentru infractorii Dragnea şi Vâlcov”, a mai scris Ionel Dacă pe un cont de socializare.