VESTE BUNĂ! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp! VACCINUL PENTRU CORONAVIRUS

Primul participant la un studiu clinic pentru un vaccin împotriva noului coronavirus va primi o doză expermientală luni, la Seattle, potrivit unui oficial guvernamental, scrie AP.

Institutul Naţional de Sănătate finanţează testul, care va avea loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.

Oficialul care a dezvăluit planurile pentru primul participant la test a vorbit despre acest lucru sub anonimat din cauza faptului că acţiunea nu a fost anunţată.

Probele vor fi făcute pe 45 de tineri voluntari sănătoşi cu diferite doze co-dezvoltate de NIH şi Moderna Inc.

Nu este niciun pericol ca participanţii la test să fie infectaţi, deoarece vaccinul nu conţine nicio componentă a coronavirusului.

Scopul este de a verifica dacă dozele nu prezintă efecte secundare îngrijorătoare şi să stabilească teste pe scară largă.

Recent, Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul central în Quebec City, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a produs cu succes o Particulă de Tip Virus (Virus-Like Particle – VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit unui comunicat al acesteia.

Preşedintele Donald Trump a făcut presiuni pentru găsirea unui vaccin, afirmând în ultimele zice că lucrurile „se mişcă foarte repede” şi crede că va vedea un vaccin „relativ curând”.

Ziarul Welt am Sonntag a scris că preşedintele american a căutat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin destinat COVID-19 care este dezvoltat de compania germană CureVac. Raportul, în care sunt citate surse, arată că liderul de la Casa Albă a oferit mari sume de bani oamenilor de ştiinţă germani care lucrează la acest vaccin.