Va poate ajuta magneziul sa slabiti?

Magneziul este un mineral extrem de important si valoros, care are o serie de functii importante pentru organism. Este responsabil pentru buna functionare a sistemului nervos,  sustine sanatatea oaselor, ritmul cardiac, producerea de energie, functia musculara, transportul potasiului si calciului la nivel celular si multe altele. Aproape fiecare organ din corp are nevoie de magneziu pentru a functiona. Este indispensabil rinichilor, inimii, sistemului nervos, muschilor, oaselor.

Magneziul contribuie, de asemenea, la evolutia normala a proceselor metabolice. Te poate ajuta sa slabesti?

Desi nu exista cercetari definitive cu privire la faptul ca magneziul poate ajuta in mod direct pierderea in greutate , poate fi benefic pentru oricine se lupta cu excesul de greutate si poate imbunatati starea generala de sanatate.

Un studiu din 2012 publicat in Journal of Caring Sciences a constatat ca magneziul poate ajuta la reducerea excesului de retentie a apei, scrie healthdigest.com.

Un alt studiu din 2013 publicat in Journal of Sports Science and Medicine a constatat ca consumul de magneziu si alimente bogate in minerale poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale chiar si la persoanele care nu fac suficiente exercitii fizice si care au o activitate sedentara.

Magneziul poate ajuta, de asemenea, celulele sa metabolizeze insulina, care poate ameliora conditii precum rezistenta la insulina si sindromul metabolic asociate cu supraponderabilitatea si cu un risc crescut de diabet. Acest lucru este sustinut de un studiu de metadate dintr-un studiu din 2013 publicat in Journal of Nutrition.

Este important sa retineti ca, indiferent de cate beneficii are magneziu pentru sanatate si pierdere in greutate, acesta nu poate inlocui o dieta sanatoasa si echilibrata. Este la fel de important sa faci miscare regulata si sa te misti mai mult.

Cum sa obtineti mai mult magneziu fara suplimente?

La beneficiile magneziului pentru sanatate se adauga proprietatile sale asociate cu reducerea durerilor de cap, combaterea depresiei si imbunatatirea functiei musculare in timpul exercitiilor si activitatii fizice.

Cele mai bune surse de magneziu sunt cerealele integrale, semintele, leguminoasele, nucile, laptele si cerealele. Mineralul valoros se gaseste si in avocado, banane, mere, stafide, broccoli, morcovi, seminte de dovleac si cartofi.

Sursa