Utilizarea foliei de aluminiu poate provoca daune grave sănătății – de ce trebuie să aveți grijă

Folia de aluminiu este folosită de mulți în bucătărie.

Material convenabil pentru ambalare și gătit poate fi găsit în aproape fiecare bucătărie. Folia este eficientă în rezolvarea multor sarcini de gospodărie și bucătărie, dar se dovedește că totul este departe de a fi simplu.

Oamenii de știință au descoperit că folia de aluminiu prezintă un pericol pentru creier, deoarece este realizată cu un metal greu neurotoxic asociat cu debutul bolii Alzheimer. Influența acestui metal cauzează adesea declin mental și pierderi de memorie, pierderea controlului asupra propriului corp.

De asemenea, gătitul cu folie poate provoca probleme cu oasele, deoarece metalul tinde să se acumuleze în ele, eliminând calciul. Și inhalarea particulelor de aluminiu duce adesea la boli respiratorii, ceea ce este, de asemenea, neplăcut.

Cutiile de aluminiu au fost recunoscute mult timp ca fiind periculoase, dar din anumite motive foarte puțini oameni proiectează aceste temeri pe folie. Dr. Essam Zubaidy, cercetător în inginerie chimică la Universitatea Americană din Sharjah, a descoperit că alimentele gătite în folie de tablă pot să lexiveze până la 400 mg de aluminiu. Și cu cât temperatura de gătire este mai mare, cu atât mai mult aluminiu este levigat.

O astfel de folie nu poate fi utilizată la prepararea citricelor, roșiilor, vaselor cu condimente. La urma urmei, oamenii de știință din întreaga lume susțin că corpul unei persoane sănătoase ar trebui să aibă maximum 60 mg de aluminiu.

Sursa