Usturoi murat – un antibiotic natural. Beneficii și preparare

Usturoiul murat este foarte ușor de preparat. Rețeta este simplă și efectul are un gust grozav. Usturoiul murat în sine și apa din ea sunt sănătoși și au multe proprietăți de sănătate. Este foarte sănătos, are proprietăți bactericide și probiotice. Poate fi adăugat la sandvișuri, salate sau alte feluri de mâncare. Le va îmbogăți gustul și le va da aromă.

Antibiotic natural

Usturoiul este unul dintre cele mai renumite produse naturale, care sunt, de asemenea, mari antibiotice. Conține alicină, care inhibă dezvoltarea bacteriilor, virușilor și ciupercilor. Usturoiul este, de asemenea, bogat în antioxidanți care previn formarea cancerului și încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii și a întregului corp.

Usturoiul murat trebuie consumat de persoanele care au probleme cu tractul respirator și sistemul digestiv. De asemenea va ajuta la infectiile pielii. Ne întărește imunitatea prin susținerea florei bacteriene a intestinelor noastre. De asemenea, afectează pozitiv sistemul nostru circulator. Usturoiul murat și alte silozuri ( de exemplu, varză sau castraveti ) au atât proprietăți bactericide, cât și fungicide.

Rețeta de usturoi murat

Pentru prepararea usturoiului murat, trebuie preparate următoarele ingrediente:

  • usturoi
  • hrean
  • ienibahar
  • frunze de dafin
  • boabe de piper
  • mărar uscat
  • muștar boabe

Nu există o anumită cantitate, cantitatea produselor puneți dvs, beneficiile sunt aceeleași, important este ca usturoiul să aibă cea mai mare cantitate.

Prepararea usturoiul murat este foarte ușoară. Este suficient să puneți ingredientele menționate mai sus într-un borcan mare și să turnați apă sărată peste ele. Cu toate acestea, apa trebuie să fie caldă pentru ca sarea să se dizolve în ea și pentru ca procesul de fermentare să înceapă deloc. Borcanul trebuie să fie bine închis și pus deoparte timp de trei săptămâni. Cel mai bine este dacă se află într-un loc uscat și cald, atunci procesul de însilozare va fi mai rapid. Un astfel de borcan. Nu trebuie pasteurizat, deoarece poate pierde vitamine și minerale valoroase. După trei săptămâni este gata și îl putem adăuga la diverse feluri de mâncare și sandvișuri.

Sursa