Unguent pentru dureri și inflamații- O rețetă simplă pe care o poți face la tine acasă și care chiar funcționează!

Rădăcina de ghimbir este foarte utilă în sezonul rece, deoarece pune sângele în mișcare și încălzește organismul. Persoanele sedentare, deprimate, afectate de frisoane pot beneficia de pe urma consumului de ceai de ghimbir. Puțini știu că această plantă poate fi folosită și extern.

Ghimbirul se poate folosi sub formă de compresă sau unguent pentru dureri și congestii. Această plantă mărește fluxul sanguin din zona pe care este aplicată și reduce durerile sau inflamația.

Unguent de ghimbir și cuișoare pentru dureri și inflamații

Aveți nevoie doar de 3 ingrediente pentru a prepara o unsoare benefică pentru dureri.

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de pudră de ghimbir
  • 12 picături de ulei esențial de cuișoare
  • 1/2 cană de ulei de măsline sau de cocos ( sau glicerină vegetală )

Mod de preparare:

Amestecați pulberea de ghimbir cu glicerina sau uleiul într-un bol. Adăugați la final uleiul esențial de cuișoare și omogenizați. Transferați soluția obținută într-o sticluță închisă la culoare. Agitați sticla înainte de fiecare utilizare, deoarece pulberea de ghimbir are tendința să se depună pe fundul recipientului. Indicații terapeutice Autoare acestei rețete recomandă acest unguent persoanelor active. care lucrează în grădină, gătesc sau petec mult timp în picioare de obicei. Ajută la ușurarea durerilor cauzate de artrită, boli reumatismale, articulații umflate, dureri musculare.

Reduce inflamația, îmbunătățește circulația sângelui și totodată are un efect de catifelare a pielii.

Rădăcina de ghimbir este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Un mijloc mai simplu de a folosi ghimbirul extern este să utilizați pulberea și nu rădăcina proaspătă. Cu siguranță rădăcina de ghimbir rasă are un efect mai puternic, însă este mai dificil de preparat rețete din ea. Uleiul esențial de cuișoare a fost inclus în rețeta acestui unguent datorită faptului că stimulează fluxul sanguin și are efecte încălzitoare. Aceste două calități îl fac util în reducerea mai multor tipuri de dureri. Menținerea extremităților sau a zonelor afectate de artrită calde este o metodă eficientă de prevenire a crizelor dureroase.

Precauții și contraindicații

Este indicat să purtați mănuși în momentul în care preparați acest unguent, deoarece ghimbirul este iritant. Dacă vă ungeți cu alifia pe degete sau pe mâini, evitați contactul cu ochii, gura, nasul sau alte mucoase pe durata efectuării tratamentului. Începeți cu o cantitate mică și vedeți dacă apar reacții. Atât ghimbirul, cât și cuișoarele sunt picante și pot fi prea tari pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Sursa