Unele companii din Finlanda au introdus somnul de zi la muncă

Autoritățile finlandeze au ajuns la concluzia că somnul angajaților în timpul programului are un efect pozitiv asupra productivității angajaților.

Un sondaj efectuat în rândul clasei muncitoare a relevat faptul că angajații chiar obosesc la locul de muncă și suferă din această cauză de un disconfort fizic care-i îndeamnă să-și dorească să plece cât mai repede de la serviciu.

În fața unei asemenea oportunități, unele societăți deja au angajați specialiști care îi educă pe salariați să se relaxeze și să mediteze în timpul ”orei corporative de culcare”, informează yle.fi.

”Este greu să-ți determini corpul și mintea să se relaxeze, însă cu ajutorul antrenorului este mult mai simplu, chiar în mijlocul zilei. Instructorul te trimite într-o mini-vacanță timp de o oră” a declarat unul dintre organizatorii acestor ore de relaxare, Tiina Vainio, de la Sofia Future Farm.

Presa finlandeză deja face o campanie în jurul acestei practici de succes în încercarea de a răspândi fenomenul în cât mai multe companii din țară.