Ulei de Ricin și Gălbenuș de Ou Pentru Păr – Leacuri Arsenie Boca

Acum câteva decenii, părintele Arsenie Boca recomandă unei femei care se plângea că îi cade foarte tare părul, ulei de ricin și gălbenușul de ou, iar la final o clătire zdravănă cu oțet de mere. ” Părul, are și el trebuință să se hrănească”. Iar gălbenușul de ou este cel mai bun tratament cu proteine naturale pentru firul de păr.

Uleiul de ricin se găsește la toate farmaciile naturiste, și o sticluță costă în jur de 10 lei. Este un remediu ieftin, cu o aplicabilitate extraordinară în toate probleme părului: păr uscat, deteriorat, moale, care se rupe ușor, lipsit de strălucire, electrizat, vârfuri despicate, gene și sprâncene subțiri, mătreață, pielea capului uscată.

Uleiul de ricin se poate folosi pentru păr cel mult de 1-2 ori pe săptămână. Se poate combina cu multe alte ingrediente benefice pentru păr, cum este mierea de albine, uleiul de Vitamina A, uleiul de Vitamina E sau zeama de lămâie.

Gălbenușul de ou este însă cel mai popular ingredient pentru o mască eficientă cu ulei de ricin pentru păr. Sau îl poți folosi singur, aplicând în fiecare seară timp de o săptămână, mai ales pe scalp și pe vârfuri, pentru hidratare. Dimineața părul se spală normal.

Oricare din tratamentele de mai jos se pot face de 1-2 ori pe săptămână. Se pot dubla cantitățile recomandate pentru fiecare ingredient, păstrând proporțiile, în funcție de lungimea sau volumul părului.

Amestecă o linguriță de ulei de ricin cu sucul de la o ceapă, o linguriță de miere și un gălbenuș de ou. Adaugă și câteva lingurițe de șampon pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe păr și masează ușor scalpul. Acoperă capul cu o folie și apoi un prosop. Lasă amestecul să acționeze 2-3 ore, sau chiar peste noapte dacă se poate.

Amestecă 2 linguri de ulei de ricin cu o lingură de coniac sau vodcă și un gălbenuș de ou. Masează amestecul la rădăcina părului, învelește părul într-o folie de plastic și stai așa 2 ore, apoi clătește-te și spală-te cu șamponul obișnuit.

Amestecă ulei de ricin cu tinctură de gălbenele în cantități egale și un ou, și aplică masca pe scalp și pe păr, masând ușor. Lasă masca să acționeze 30 de minute, apoi clătește.

Amestecă o lingură ulei de ricin cu o lingură de ulei de Vitamina A și un gălbenuș de ou. Aplică pe părul umed și acoperă capul cu o pungă de plastic. Stai așa 2 ore, apoi clătește și spală părul în mod obișnuit.

Amestecă 2 linguri de ulei de ricin cu 2 linguri de ulei de măsline și un gălbenuș de ou și aplică pe părul umed. Lasă masca să acționeze 2 ore, apoi clătește.

Amestecă o lingură ulei de ricin cu o linguriță de oțet de mere, o linguriță de glicerină și un gălbenuș de ou. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze 2-3 ore, cu capul acoperit.

Amestecă o lingură ulei de ricin cu o lingură de rom, o lingură de miere de albine, un gălbenuș de ou și câteva picături de ulei de Vitamina A și E. Aplică masca pe păr și las-o să stea așa 2 ore, apoi clătește și spală părul normal.

Sursă