Tuse la copii și adulți: rețete populare sigure pentru răceli

Articolul conține rețete pentru remedii naturale pentru tuse care sunt absolut sigure pentru copii. De asemenea, vor ajuta adulții, dar pentru aceasta doza trebuie mărită de 3 ori.

Rețeta 1

Se fierbe mărul, ceapa și cartoful în 1 litru de apă la foc mic până când volumul lichidului scade de aproximativ 2 ori. Luați un bulion gata preparat pentru 1 linguriță. De 3 sau 4 ori pe zi (adulți – 3 lingurițe).

Rețeta 2

Un excelent expectorant natural este sucul proaspăt de varză cu zahăr, luat în proporții egale . Un decoct de varză cu miere organică (1: 1) nu este mai puțin eficient.

Rețeta 3

Se toarnă 200 ml de apă într-un recipient și se toarnă 1 lingură. muguri de pin. Se pune pe foc și se fierbe. Apoi se lasă la infuzat și se strecoară jumătate de oră. Bea 1-2 linguri. De 3 sau 4 ori pe zi.

Rețeta 4

Se amestecă miere și ulei de măsline în proporții egale. Copiilor ar trebui să li se administreze 1 linguriță. De 3 sau 4 ori pe zi. Chiar și tusea convulsivă poate fi vindecată.

Rețeta 5

Aruncați 1 lămâie în apă (fără curățare, cu piele) și fierbeți la foc mic timp de 10 minute. Apoi, după ce lămâia s-a răcit, coajați și stoarceți sucul. Adăugați 2 linguri. glicerină, apoi miere naturală într-un raport 1: 1. Amesteca bine. Luați de 2 sau 3 ori pe zi timp de 1 linguriță. cu o oră înainte de mese.

Din nou, ne reamintim că, atunci când se tratează un adult, pentru eficacitate, dozele indicate trebuie crescute de 3 ori.

Sursa