Turiști români arestați în Egipt, după ce au aprins un grătar în vârful Piramidei lui Keops!


Trei turişti români au fost reţinuţi de autorităţile egiptene după ce au fost fotografiaţi de îndrumătorii de traseu din Platoul Ghizeh distrându-se la un grătar încins, duminică, în vârful piramidei lui Keops!

Gestul a stârnit un scandal larg mediatizat de presa egipteană, fiind considerat de ministrul Antichitaţilor, Khaled al-Anani, drept o incalcare a moralei publice.

“Piramidele sunt cele mai importante repere istorice din lume. Din pacate mulţi oameni au ambiţii şi pasiuni diferite cand vine vorba de a-şi exprima dragostea pentru ele”, a spus Ashraf Mohi, directorul general al complexului Giza.

Ministrul Khaled al-Anani, a deschis o ancheta cu cei trei turişti români în stare de arest, a sesizat Ambsada României şi i-a cerut procurorului general să preia cazul.

Până la această oră, singura explicație a gestului celor trei români este legată de semnificația zilei de duminică făptuitorii explicând autorităților faptul că au dorit să serbeze în mod tradițional Ziua Națională Săptămânală a României, la mii de kilometri de casă…