Trucul magic pentru a curata aragazul si a-l face sclipitor de curat

Aragazul are nevoie de intretinere regulata pentru a-l curata de stropi de grasime si de reziduuri alimentare. In caz contrar, aceste pete se pot intari si, prin urmare, devin dificil de curatat.

Curatati aragazul cu jumatate de lamaie?

Datorita acidului citric pe care il contine, lamaia este eficienta in dezinfectarea si degresarea suprafetelor, pe langa indepartarea petelor incapatanate. Pentru a face acest lucru, presara putina sare fina pe plita aragazului si foloseste o jumatate de lamaie pentru a o curata . Lasati sa actioneze 5 pana la 10 minute si clatiti cu o carpa umeda din microfibra. Retineti ca sarea are un efect abraziv, ceea ce face usor sa slabiti murdaria.

Retineti ca puteti folosi lamaia pentru a curata gratarul si arzatoarele. Pentru a face acest lucru, puneti-le la inmuiat in apa fierbinte cu suc de lamaie si lasati-le timp de 30 de minute. Apoi frecati grila si arzatoarele cu un burete, clatiti-le si apoi uscati-le cu grija inainte de a le pune la loc.

Alte sfaturi pentru curatarea aragazului

Pentru a va curata eficient aragazul si a indeparta petele de grasime, sunt posibile si alte produse de uz casnic, pe langa lamaie.

Bicarbonat de sodiu pentru a curata aragazul

Bicarbonatul de sodiu este un produs de uz casnic eficient pentru curatarea suprafetelor si indepartarea petelor. Pentru a face acest lucru, pur si simplu turnati putin bicarbonat de sodiu pe plita si frecati cu un burete din microfibra umed, pe partea moale, pentru a nu zgaria suprafata plitei. Clatiti apoi cu o carpa curata, usor umezita.
Kit
Pentru a evita acumularea de murdarie pe aragazul dumneavoastra, este indicat sa stergeti plita dupa fiecare utilizare, cu un burete inmuiat intr-un amestec de bicarbonat de sodiu si apa fierbinte.

Apa cu sapun pentru a curata aragazul

Pentru a curata bine aragazul, nu este suficient sa degresati plita, dar trebuie sa curatati si gratarul si arzatoarele. Pentru a face acest lucru, umpleti un lighean cu apa fierbinte si cateva picaturi de lichid de spalat vase si inmuiati gratarul. Apoi frecati cu un burete pentru a indeparta murdaria incrusta. Pentru a degresa eficient arzatoarele, inmuiati-le intr-un lighean care contine apa clocotita cu sapun de Marsilia adaugat. Se lasa sa actioneze cel putin doua ore, sau peste noapte daca arzatoarele sunt foarte murdare, apoi se freaca cu un burete sau o periuta de dinti veche, pentru a fi sigur ca curata toate colturile. Clatiti apoi arzatoarele si uscati-le bine inainte de a le pune la loc. Retineti ca puteti inlocui sapunul de Marsilia cu sapun negru, care este si un produs natural biodegradabil, eficient in indepartarea petelor de grasime.

Otet alb pentru degresarea aragazului

Otetul alb este un produs polivalent, foarte popular in curatenia casei. Pentru a face acest lucru, pulverizati otetul alb pe suprafata aragazului si lasati-l sa actioneze timp de 20 de minute. Apoi frecati cu un burete pe partea moale, clatiti si apoi uscati.

Otetul alb poate fi folosit si pentru curatarea gratarelor. Pentru a face acest lucru, turnati putin otet alb intr-un lighean cu apa fierbinte si inmuiati gratarul in el. Daca este foarte murdar, puteti adauga o mana de sare grunjoasa care este eficienta si impotriva petelor de grasime.

Sursa