Tratamentul cu pelin este eficient: ucide toate infecțiile din organism

Tratamentul pelinului este foarte eficient. Poate ucide toate cele mai simple infecții din organism, vindecă insomnia, bolile sistemului nervos și restabileşte metabolismul. Și aceasta, la rândul său, înlătură obezitatea şi excesul de greutate.

Terapia cu pelin îndepărtează aproape toate procesele inflamatorii, în special funcționează cu afectarea tractului digestiv și a tractului genital.

Pelinul se ia pentru boli ginecologice, prostatita, uretrita, boli ale pielii, stomacului, intestinelor, ficatului, pancreasului, rinichilor etc.

Util în special pentru persoanele cu pisici şi câini, deoarece ucide paraziții (viermi).

  • 100 g de pelin uscat sunt suficiente pentru curs. Frecați pelinul uscat preparat cu mâinile şi treceți printr-o strecurătoare.
  • Cernut pentru a fi inghitit uscat, si necernut, va fi folosit pentru prepararea unei infuzii pentru o clisma, dus, instilare in ochi, urechi sau apa de gura.

De ce este recomandat pelinul uscat? Pentru ca acesta să treacă prin tot tractul gastrointestinal și să trateze toate zonele.

Decocturile de pelin nu ajung în intestine. Fibroamele se pot rezolva după o lună de tratament cu pelin.

Pelinul este amar și otrăvitor, iar acesta este principalul său avantaj și dezavantaj în același timp.

Curăţă organismul de orice organisme dăunătoare care se află în el (acestea sunt diferite tipuri de protozoare – trichomonas, chlamydia, herpes, candida, giardia, infecție echinococică).

Cursul de tratament cu pelin este de 7 zile.

Primele 3 zile, la fiecare 2 – 2,5 ore, se ia un praf de pelin uscat, indiferent de ora mesei. Un strop (nu cel mai mic) se pune în gură, se umezeşte cu salivă și se înghite cu apă. Următoarele 4 zile, de 5-6 ori pe zi. Întregul organism este imediat implicat în curățare și este important ca intervalele dintre ingestia de pelin să nu depășească 2,5 ore. În aceste 3 zile pelinul se ia de 5-6 ori pe zi făcând pauză noaptea.

În toate cele 7 zile de politerapie urmează cea mai strictă dietă. Toate alimentele din carne şi peşte sunt absolut excluse. Toate produsele lactate, ouă. Produsele de cofetărie, dulciurile. Este foarte recomandat să nu beți alcool sau să fumați.

La fumat se pierde până la 1/3 din efect.

În aceste zile poți mânca: legume, fructe, nuci, cereale, ulei vegetal, cartofi. Pâinea este limitată la 2-3 bucăți mici per porție. Și nu proaspătă, ci uscată. În timpul terapiei, este posibilă slăbiciune severă și exacerbare alternativă a tuturor afecțiunilor existente și ascunse. Articulația poate să dureze o vreme sau să înjunghie în lateral. Este vorba despre curățarea profundă.

Dacă pietrele mari dispar, vor apărea dureri de tăiere – beți un vasodilatator (2 tablete de no spa sau 1 tabletă de papaverină).

Puteți face duşuri de 2 ori pe zi – dimineața și – seara. Faceți duș până când toate semnele de infecție ale tractului urinar încetează.

Apoi se efectuează profilactic polinoterapia de 2 ori pe an – primăvara şi toamna.

Polinoterapia este contraindicată femeilor însărcinate! Și persoanele cu anemie.

Înainte de a începe tratamentul, consultați medicul!

Curățarea cu pelin.

Curatarea regulata a corpului cu un decoct de pelin este o procedura foarte necesara si eficienta pe care femeile trebuie sa o faca periodic.

Pelinul este foarte apreciat și în curățarea organismului de diverse tipuri de viermi (paraziți), atât singur, cât și în combinație (culese) cu alte ierburi. Paraziții nu numai că consumă tot ceea ce mâncăm cel mai valoros şi mai util, dar ne strică și corpul, otrăvindu-l cu deşeurile lor.

Sunt periculoase pentru că pot ucide în linişte şi pe nesimțite o persoană, luându-i treptat puterea, iar atunci când slăbeşte, se înmulţesc cu o intensitate și mai mare.

Au fost cazuri când persoane infectate cu viermi au fost diagnosticate cu cancer, pentru că lânceau în fața ochilor și, în mod natural, au fost tratați prin iradiere și otrăvire cu substanțe chimice, iar când au murit, după o autopsie s-a dovedit că toate acestea erau din cauza unui număr mare de viermi.

lată câteva reţete populare eficiente folosind pelin, cum să scapi de viermi (paraziți):

  1. Pelin şi cuişoare (pulbere): măcinaţi iarba de pelin, cuişoarele şi semințele de in în pudră, luați totul în mod egal într-o jumătate de linguriţă şi amestecaţi. Pune amestecul uscat în gură şi bea un pahar cu suc de morcovi. Această rețetă ajută la eliminarea viermilor şi a altor paraziți. Pelinul acţionează asupra stadiilor intermediare şi mature a peste 100 de paraziți, iar cuișoarele – asupra larvelor şi ouălor acestora. Aceste componente trebuie folosite întotdeauna împreună.
  2. Tinctură de pelin și semințe de dovleac (rețetă de la Vanga): amestecați cantităţi egale de frunze de pelin şi semințe de dovleac zdrobite, turnaţi acest amestec cu vodcă în proporție de 1:3. Infuzati o saptamana la caldura sau la soare. Se bea tinctura de doua ori pe zi, un pahar pe stomacul gol, de preferat cu o jumatate de ora inainte de pranz si inainte de cina. Cursul tratamentului este de câteva săptămâni, până când stomacul este complet curățat de viermi. Utilizați ca antihelmintic general.
  3. Curățare de paraziți cu pelin uscat. Luăm pelinul uscat pregătit și îl măcinam în pulbere, va fi nevoie de aproximativ 100 g. De ce uscat? Decoctul, după cum a arătat practica, nu ajunge în părțile îndepărtate ale intestinului (intestinul gros), se absoarbe pe parcurs și rămâne într-o concentrație nedăunătoare pentru viermi. Este important ca pelinul să treacă prin tot tractul digestiv și să vindece (curăță) toate zonele. Mai întâi, în primele 3 zile şi la fiecare 2-2,5 ore, luați 1 linguriță incompletă de pelin uscat: puneți o porție în gură şi beţi-o cu apă. Se ia de 5-6 ori pe zi, apoi reducem numărul de doze pe zi la 3-4 ori și așa suntem tratați încă 4 zile! In general, cursul tratamentului conform acestei retete este de 1 saptamana!

Întregul organism este implicat în curățare dintr-o dată, se recomandă să se efectueze de 2 ori pe an – primăvara şi toamna și, de asemenea, în timpul curățării este necesar să se respecte o dietă vegetariană și se recomandă să se facă clisme cu pelin (1 timp pe zi) şi dusuri pentru femei (dimineața și seara).

Ca solutie pentru clisme si dusuri se foloseste o infuzie de pelin dupa aceasta reteta: 1-2 lingurite de plantă de pelin uscată și tocată se toarnă 1 litru de apă clocotită, se lasă la răcit (aproximativ la temperatura corpului), apoi se strecoară. În timpul curățării cu pelin uscat, se poate observa slăbiciune, exacerbarea de ceva timp a bolilor vechi (dureri în lateral, în articulații, dureri tăietoare etc., pot apărea la mişcarea pietrelor).

De asemenea, o combinație de trei elemente dă un efect bun la curățarea organismului de diverși paraziți: un amestec de infuzie de coajă de nucă, pelin uscat şi semințe de cuişoare.

Infuzie de pelin (reteta): se iau 1-2 lingurite de iarba de pelin tocata, se toarna 1 cana apa clocotita, se lasa 20 de minute, apoi se strecoara. Se bea infuzia în timpul zilei în 3 prize, cu o oră şi jumătate înainte de masă.

O infuzie de pelin distruge microorganismele piogene, ajută la secreția insuficientă de bilă, letargia digestiei, senzația de plenitudine în stomac, balonare și gaze, colelitiaza, icter, nisip şi pietre la rinichi, activează circulația sângelui şi îmbunătățește metabolismul.

Pelinul este bun și pentru diaree, anemie, insomnie, ameliorează durerea (inflamația cecumului), ameliorează arsurile la stomac și elimină respiraţia urât mirositoare.

Pelin pentru îmbunătăţirea (stimularea) apetitului: amestecați 8 părți de iarbă de pelin şi 2 părți de coada șoricelului, apoi luați 1 linguriță din amestec și fierbeți cu 2 căni de apă clocotită, luați 1/4 cană de 3 ori pe zi.

O altă modalitate de a consuma pelin este să rostogoleşti câteva flori de pelin în bile şi să le înghiți. Rădăcină de pelin (decoct): luați 2 linguri de rădăcină de pelin tocat (uscat), se toarnă 1 cană de apă clocotită și se fierbe timp de 10 minute la foc mic. Pentru a preveni evaporarea uleiurilor esențiale, acoperiți vasul cu un capac. După răcire – strecurați, luați 2 linguri de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute înainte de mese. Decoctul de rădăcini de pelin este bun pentru tumorile oncologice şi cancerul de stomac, cancerul rectal și cancerul uterin. În cazul cancerului uterin, procedurile externe (dusurile zilnice) se fac suplimentar cu același decoct, diluând în prealabil 1 pahar de decoct rezultat la 1 litru cu apă fiartă. De asemenea, rădăcina de pelin este folosită pentru băi terapeutice pentru gută şi nevroză. Cursul tratamentului este de 2 săptămâni.

Ulei de pelin.

Luăm pelin proaspăt, îl punem într-un borcan de sticlă până sus, fără să tăvăm, turnăm ulei de măsline (poate fi de porumb sau de in) și îl închidem ermetic ca să nu intre aer înăuntru și ținem astfel 10 zile. Uleiul va deveni verde închis sau sidefat. Se strecoară apoi şi se păstrează la frigider sau în alt loc răcoros. Uleiul de pelin este acum produs comercial.

Pentru bolile de ficat, se recomandă să luați pulbere din pelin amar și salvie, în raport de 1: 5. Se ia 0,2-0,5 g de 3 ori pe zi. De asemenea, pe lângă bolile enumerate mai sus, scrofula și tuberculoza, hemoroizii și reumatismul articular, epilepsia sunt tratate cu plantă de pelin; menstruatie insuficienta si neregulata. O infuzie de pelin activează circulaţia sângelui şi îmbunătăţeşte metabolismul. Prin urmare, este recomandat pentru obezitate și alte tulburări metabolice.

Pelin pentru pierderea în greutate.

Luam reteta scrisa de mai sus (infuzie de pelin), o luam doar 1 lingura de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. De asemenea, un amestec de ierburi este eficient pentru pierderea în greutate: cătină, pelin, tanasy. Pentru febră și malarie, se administrează oral o infuzie sau un decoct de pelin.

Pentru a elimina viermii, se foloseşte un decoct cu adaos de usturoi sub formă de clisme (2 căni decoct de pelin şi 1 cană de decoct dintr-un cap de usturoi). Prezența azulenei în compoziția pelinului justifică numirea acestuia în interior cu boli alergice de piele.

Extern, sucul de pelin este recomandat pentru calusuri, leziuni. Sucul ajută la oprirea sângerării în caz de răni, acționează ca un dezinfectant și ajută la vindecarea rănilor. Planta de pelin proaspăt zdrobită este bună pentru a calma durerile cauzate de vânătăi şi luxaţii severe, funcționează şi pentru entorse.

Infuzia de pelin se foloseste extern in tratamentul scabiei, calusurilor. Camazulene izolat din pelin are efect antiinflamator şi spasmodic și este utilizat pentru arsuri cu raze X, eczeme, reumatism și astm bronşic.

Tinctura de pelin diluată cu apă caldă fiartă în proporție de 1:10 este utilizată pentru loțiuni pentru inflamarea ochilor, precum şi pentru comprese pentru inflamarea periostului, vânătăi, reumatism articular.

Tinctura de pelin amestecata cu apa este folosita pentru dezinfectarea gingiilor si a gurii.

Pelin, contraindicații

Dozele mari de pelin sau utilizarea lui pe termen lung (câteva luni) este inacceptabilă, deoarece poate provoca tulburări ale sistemului nervos, intoxicație a organismului și, ca urmare, insuficienţă renală, care în unele cazuri se poate termina tragic.

Cursul tratamentului nu trebuie să depăşească 2 săptămâni, maximum o lună, cu condiția ca starea de sănătate să fie normală. După aceea, trebuie să faceți o pauză de cel puțin două săptămâni și, de preferință, o lună sau mai mult.

Pelinul este contraindicat în timpul sarcinii şi în timpul alăptării, enterocolite, sângerări, anemie. Nu este de dorit să-l foloseşti pentru ulcere gastrice și gastrite cu aciditate scăzută – o va scădea și mai mult.

Pelinul nu trebuie folosit de persoanele alergice la pelin, intoleranță individuală.

Sursă