Tratamente cu miez de nucă și modul de utilizare

Miezul de nucă este unul din cele mai consistente și sănătoase alimente cunoscute. Este un înlocuitor perfect al cărnii, mai bun și decât soia, care este acum în mare vogă. Miezul de nucă dat prin mașina de tocat înlocuiește perfect carnea tocată în aproape orice, de la chiftele, la sarmale sau rulade. Fiind foarte bogată în grăsimi și proteine, nuca întrece carnea și ca valoarea calorică, având în schimb o toxicitate de câteva ori mai mică și foarte digerabilă. În plus, nuca este fructul cel mai bogat în cupru și zinc, motiv pentru care este folosită în tratarea bolilor vasculare, tulburărilor de creștere și maturizare, deficiențelor imunitare. Dintre bolile în care consumul nucilor are un efect favorabil evident menționăm:

Accident vascular: consumul regulat de nuci neprelucrate termic întărește vasele de sânge și previne, mai ales la persoanele în vârsta ruperea lor.

Iată o rețetă eficientă: 3 miezuri de nucă pisate, 1 linguriță de polen de albine și 2 linguri de miere de albine se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane. Se ia zilnic tot acest amestec, pe stomacul gol, dimineața.

Boli de piele: miezul la 20-30 de nuci consumate zilnic grăbește vindecarea bolilor de piele ( psoriazirsul, eczeme alergice rebele, infecțiile cu ciuperci la nivelul pielii ) și refacerea pielii după arsuri, oprește procesele degenerative.

Constipație: se consumă miezul a patru nuci prăjite ușor la 10 minute după ce am consumat 1-2 pahare de compot de prune sau 2 lingurițe de miere lichidă cu apă. Tratamentul se face pe stomacul gol.

Diabet: la fel ca și alunele, nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază în diabet, unde se recomandă în mod special cruditățile și renunțarea la carne. În plus, față de alune, nucile au chiar și o acțiune ușor hipoglicemianta, contribuind la ameliorarea acestei afecțiuni.

Greutate corporală sub cea normală: datorită conținutului mare de grăsimi ușor de asimilat și care nu cresc colesterolul, nucile consumate în cantități mari sunt o piesă de bază în curele de îngrășare. Persoanele care vor să-și mărească greutatea fără a risca o creștere bruscă a colesterolului, o suprasolicitare a aparatului cardiovascular ori apariția unor probleme cum ar fi celulita ori vergeturile, le este călduros recomandat acest aliment.

Hipertiroidie: nucile au un efect reglator supra activității tiroide și, ân plus, aduc un supliment considerabil de calorii, care se știe că în această afecțiune sunt consumate în mari cantități, de unde și starea de devitalizare pronunțată care apare frecvent.

Sterilizarea, impotența: aportul de vitamina E, prezentă unor substanțe reîntineritoare și care protejează și cura vasele de sânge fac nucile un aliment foarte indicat în tratamentul acestor două afecțiuni. Este de notat efectul benefic al nucilor în prevenirea impotenței vasculare ( care reprezintă peste 50% din cazurile de impotență ).

Sursă