Tratament natural de DEZINTOXICARE (inclusiv de medicamente) a organismului

Academicianul Ovidiu Bojor recomandă această dietoterapie în tratamentul bolilor canceroase. Este o cură alimentară cu efecte bune în purificarea organismului de toxine, inclusiv a celor provenite din medicamente.

1. Sucuri de legume și fructe proaspete

Este cel mai important pas al unei cure de detoxifiere și de tratarea a unei boli cronice. Sucurile trebuie să conțină doar un singur ingredient. Se vor consuma așadar neamestecate și separat.

2. Consumul de crudități

Cura de crudități ajută la curățarea corpului, la reglarea dezechilibrelor și la vindecarea unor afecțiuni declanșate sau agravate de consumul de grăsimi și proteine animale, prăjeli, făină albă, zahăr alb și alte produse rafinate.

Nu trebuie să lipsească varza crudă, albă sau roșie (se poate consuma sub formă de salată), salata verde, sfecla roșie, morcovul și ridichea neagră. Broccoli este o altă legumă cruciferă din familia verzei care conține compuși cu implicații importante în procesele de detoxifiere a organismului și combatere a cancerului.

3. Fructe și legume coapte în coajă

Cele mai bune alegeri pentru această metodă de gătire sunt merele, cartofii, grâul încolțit, fulgii de ovăz.

4. Înlocuirea zahărului alb

Este unul din cele mai importante schimbări în alimentația unui bolnav de cancer. Există un număr impresionant de studii care au arătat că zahărul hrănește celulele canceroase.

Zahărul alb dăunează și în cazul unei boli infecțioase sau a altor afecțiuni cronice.

Acesta se poate înlocui cu zahăr brut, miere de albine naturală sau alt îndulcitor natural (stevia rebaudiana, green sugar etc). Ideal ar fi ca zahărul să fie cu totul exclus și să se consume doar fructe pe post de îndulcitor, precum banane sau curmale.

5. Înlocuirea pâinii albe

Pâinea albă trebuie înlocuită cu pâine din făină integrală sau de secară. Ideal ar fi ca aceasta să fie preparată în casă, pentru a avea un control cât mai bun al ingredientelor folosite, mai ales pentru că se recomandă ca pâinea să conțină cât mai puțină sare. Trebuie excluse de altfel toate produsele rafinate, mai ales cele de patiserie, din făină albă.

6. Sarea și condimentele

Întrucât legumele conțin multe săruri minerale, aportul de sare trebuie redus la 1 g pe zi. Cea mai indicată este sarea de mare sau sarea de mină, grunjoasă, care se va măcina acasă.

În loc de condimente, se vor folosi plante aromate proaspete sau uscate (cimbru, pătrunjel, mărar, frunze de țelină, rozmarin, busuioc, oregano, mentă).

În preparatele dulci se pot folosi prunele, fructele de pădure (zmeura, afinele, murele), piersicile, cireșele, caisele.

7. Supa lui Hippocrate

Se ia un vas de 2 litri, smălțuit. Se adaugă următoarele legume:

• 1 țelină medie

• 1 gulie

• 1 rădăcină de pătrunjel tăiată bucăți

• 500 g de roșii (suc sau pastă de roșii)

• 500 g de cartofi

Legumele nu se curăță de coajă. Din acest motiv, trebuie să folosiți legume crescute în condiții naturale, fără substanțe chimice.

Se spală bine și apoi se adaugă în oală. Se acoperă legumele cu apă și se lasă la fiert circa 2 ore, la foc mic. Se va completa cu apă pe măsură ce aceasta scade.

La final, legumele se pasează și se adaugă 2-3 căței de usturoi și plante aromate. Se vor evita condimentele puternice.

Se consumă câte ¼ – ½ litri de supă pe zi. Se păstrează la frigider, maxim 2 zile.

Pentru prepararea alimentelor (fierbere în abur), se vor folosi vase din inox, oalele smălțuite sau din lut smălțuit, vasele din sticlă de tip yena. Se va evita aluminiul, care poate provoca înmulțirea celulelor canceroase.

Alimente interzise

În ceea ce privește restricțiile alimentare, este bine ca în prima lună de cură să se excludă complet din meniu:

– proteinele animale (din carne, lactate, ouă)

– sarea rafinată

– zahărul alb rafinat

– făina albă și alte derivate

– alcoolul, tutunul, cafeaua, cacao, condimentele iuți, sucurile carbogazoase și alte excitante nervoase

– grăsimile saturate (margarina, cremele, sosurile, smântâna)

– conservele, mezelurile, afumăturile

– ciupercile

– castraveții, dovleceii, ananasul

Aceste alimente se vor exclude din dietă pe o perioadă mai lungă de timp.

Sursa: https://lataifas.ro/