Tratament cu DROJDIE pentru întărirea și creșterea părului

Măștile pe bază de drojdie sunt un remediu simplu, însă foarte eficient împotriva căderii părului. Sunt recomandate în mod special persoanelor care suferă de cădere severă a părului, seboree, eczeme sau mătreață excesivă.

Drojdia este plină de substanțe nutritive care ajută inclusiv la repararea și hrănirea părului afectat, la îmbunătățirea calității firului de păr, regenerarea și întărirea părului subțire și fragil.

Mască de păr din drojdie

Ingrediente

• 20 g de drojdie proaspătă

• 1 lingură de lapte cald

• 1 linguriță de miere

• 1 gălbenuș de ou

Preparare

Dizolvați mierea de albine cu laptele cald, apoi adăugați drojdia și amestecați bine. Lăsați-o la dospit 15-20 de minute, la loc cald. După acest interval, adăugați gălbenușul și omogenizați.

Conținutul acestei măști de păr poate fi schimbat. Se poate adăuga iaurt, ulei de ricin sau de măsline, gel de aloe vera, suc de usturoi sau suc de ceapă. Drojdia este ingredientul principal, așadar n-o scoateți din listă.

Cum se folosește

Aplicați masca obținută pe părul curat, umed. Pentru a acționa, drojdia are nevoie de căldură. de aceea este bine să înveliți părul într-o folie de plastic, și apoi într-un prosop. Astfel concentrația de proteine, vitamine și minerale va pătrunde mai adânc în foliculii de păr.

Lăsați masca să acționeze cel puțin o oră, sau, dacă aveți posibilitatea, peste noapte. La final, clătiți cu apă caldă. Mirosul va dispărea complet după spălarea cu șamponul obișnuit.

Pentru rezultate vizibile, acest tratament trebuie aplicat cu regularitate. Rezultatele sunt de durată. Poate fi folosit atât pentru stimularea creșterii părului, cât și pentru prevenirea căderii părului, de 2 ori pe săptămână, timp de 2-3 luni. Se poate face o pauză de 3 luni, după care se poate relua, dacă este necesar.

După prima aplicare, părul va arăta mult mai strălucitor și va avea un volum mai mare.

Tratament intern pentru creșterea părului

Drojdia este un remediu extraordinar pentru întărirea firului de păr și stimularea creșterii lui. Atunci când o administrăm intern, drojdia trebuie opărită cu apă clocotită sau lapte, astfel încât să nu mai continue să fermenteze atunci când ajunge în stomac. Pentru a o face mai plăcută la gust, poate fi amestecată cu miere, cacao, fructe etc.

Doza recomandată este de 25-33 de grame de drojdie pe zi. Din când în când se face o pauză de 1-2 luni. Masca de păr preparată mai sus cu lapte și miere se poate așadar și consuma. Păstrați cantitatea de 20-30 de grame pe zi.

Acest tratament ajută inclusiv la întărirea și creșterea rapidă a unghiilor.

Preluat: https://lataifas.ro/