Tot stresul se adună în aceste locuri. Puncte care ameliorează tensiunea, oboseala și chiar ajută la scăderea migrenelor.

Stresul a devenit deja un partener familiar, căruia mulți nu-i mai acordă atenție. Dar aceasta este o greșeală. Ce este stresul? Aceasta este o situație neobișnuită care vă scoate din program și necesită o soluție rapidă. Dar daca te uiți mai profund, stresul ne afectează în toate domeniile vieții.

Există stres pozitiv și negativ.

Pozitiv sau eustres este o reacție la un eveniment favorabil care este însoțit de fericire și bucurie.

De exemplu: promovarea unui examen, pregătirea pentru o nuntă, ziua de naștere. În fiecare dintre aceste cazuri, organismul este încă într-un anumit dezechilibru, dar nu este atât de periculos. Faptul este că este foarte ușor să faci față eustresului, euforia a trecut și asta este, prin urmare nu există tulburări severe.

Negativ, rău sau suferință este deja ceva care ne distruge literalmente. Experimentați anxitate, frică, îngrijorare și neputință. Și asta se întâmplă chiar și atunci când vezi sursa pericolului.

De exemplu: Să zicem că e noapte, aproape că ai adormit și deodată ai auzit un scârțâit pe podea pe coridor. Simți imediat tensiunea în creștere, bătăile inimii și respirația se accelerează. Și abia după câteva secunde îți dai seama că este o pisică. Cu toate acestea, stresul a declanșat deja mecanismul hormonal.

Cum funcționează totul. Trei etape:

1. Anxietate

Semnalul de primejdie se grăbește către hipotalamus, impulsul este trimis către glandele suprarenale și doi hormoni cunoscuți sunt eliberați ( sunt mai mulți, dar să-i luăm )

Adrenalină și cortizol. Adrenalina vă oferă un val de forță: creșterea tensiunii arteriale, creșterea zahărului din sânge. Cortizolul stimulează producția de glucoză și declanșează un proces metabolic accelerat.

2. Rezistența

În mod ideal, stresul ar trebui să înceteze în acest moment. Sistemul nervos parasimpatic începe să restabilească organismul și toate funcțiile revin la normal, te calmezi. Dar dacă factorul de stres rămâne și vei continua să experimentezi stres din când în când. Să spunem că nu este nimic bun în asta și începe a treia etapă.

3. Epuizarea

Corpul pur și simplu încetează să lupte, lăsând hormonii să-și urmeze cursul. Și așa cum am înțeles deja, adrenalina și cortizolul stimulează foarte bine funcționarea organelor. Cu toate acestea, o astfel de stimulare constantă duce la consecințe foarte dezastruoase: nu mai există suficiente resurse, iar organele eșuează.

Acesta este motivul pentru care se spune că toate problemele sunt cauzate de nervi și de aceea este important să poți să te abstragi, să reduci nivelul de stres și să încerci să eviți astfel de situații. Dar toți suntem oameni și este pur și simplu imposibil să nu simțim anxietate.

În primul rând, este relaxare. Luați câteva minute pe zi pentru dvs. în timp ce lucrați: plimbați-vă, întindeți-vă și faceți doar o pauză la prânz. Acasă, încercați să nu vă supraîncărcați cu știri, mai ales nu cu cele mai bune știri. Încearcă să găsești o zi în care să fii singur cu tine și să te relaxezi.

4 Masaj

Ajută la relaxarea foarte bine a gâtului, concentrându-se pe suprafața din spate. Din punct de vedere anatomic, pe suprafața posterioară trec multe vase mici și mai multe vase mari. În plus, aici există mulți mușchi. Dacă reușiți să eliberați tensiunea de la ei, atunci o ușurare tangibilă nu va dura mult să sosească.

Cum se masează?

Pe spatele gâtului, unde începe să crească părul, există două depresiuni. Acestea sunt cele care merită să lucrezi, dar trebuie să fii atent. Ar trebui să fiți deosebit de atenți dacă aveți o hernie, osteocondroză sau probleme cu vasele de sânge. O metodă simplă de masaj: înclinați capul pe spate și apăsați ușor pe aceste puncte. Astfel poți scăpa de tensiune, da oboseală și chiar de a scăpa de migrene.

Acest exercițiu poate fi efectuat de mai multe ori pe zi, doar nu exagerați. Cel mai important lucru este să-ți monitorizezi starea de bine..

Sursă